Tisztul a kép Owen Wilson öngyilkossági kísérlete körül: azt már tudjuk, hogy nem Kate Hudsonnal való szakítása volt az igazi ok, most pedig kiderült, hogy már a szakításért is a színész egyre súlyosbodó kokain- és heroinfüggősége okolható.

Bár szóvivője és környezete tagadta, a Santa Monica-i rendőrség szóvivője hivatalosan is megerősítette az információt, miszerint Owen Wilsont valóban öngyilkossági kísérlet miatt kellett kórházba szállítani vasárnap. A színész barátai pedig most előszeretettel nyilatkoznak Wilson személyiségének eddig titkolt oldaláról, különféle elméleteikről és megérzéseikről, és hogy ők bezzeg már rég megmondták.

A legújabb információk szerint például a vígjátékokból ismert színész tettét nem (kizárólag) a Kate Hudsonnal való szakítás motiválta, hanem az, hogy egyáltalán nem az a vicces pasi, akit a filmekben láthatunk: az utóbbi hónapokban teljesen elhatalmasodott rajta a depresszió és a drogfüggőség. A New York Post pletykarovata, a PageSix.com szerint Wilson az utóbbi hónapokban annyira túlhajtotta a heroin- és kokainhasználatot, hogy Hudson is emiatt szakított vele. A barátok a színész újdonsült haverját, Steve Coogan angol színészt hibáztatják, akivel több filmben is szerepelt együtt – írja az US Weekly.

Courtney Love, aki egy időben Coogannel járt, egyetért velük: „Magam is átestem ezen Steve-vel. Én épp kijöttem a rehabról, ő meg továbbra is folytatta. Próbáltam figyelmeztetni Owent és a barátait, és szívem legmélyéből remélem, hogy Owen most már távol tartja magát tőle”.

Wilsont mindenki nagy partiarcként ismerte, ehhez képest idén nyáron szinte az összes nagy hollywoodi buliból nélkülözniük kellett. „Előszeretettel járt a Hugh Hefner-féle Playboy villa-partikra is, ahonnan többnyire bögyös szőkékkel távozott. Néha többel is, szerette az édeshármas felállást” – árulta el egy ismerőse a The Sunnak.

A National Ledgernek egy ismerőse úgy fogalmazott: „Mindig is kényszeresen vidámnak és mulatósnak tűnt, de most már nyilvánvaló, hogy csak ilyen módon próbálta leplezni a problémáit. Miután azonban szakítottak Kate-tel, teljesen eltűnt a depresszióban”. A színész Goldie Hawn lányával tavaly, közös filmjük, a You, Me and Dupree forgatásán jött össze, és bár hivatalosan nem erősítették meg, hogy együtt járnak, Hudson nem sokkal később elhagyta a férjét. Hamarosan azonban szembesült Wilson problémáival, és ez túl sok volt neki. „Próbálta eltiltani Coogant tőle, tudta, hogy rossz hatással van rá” – tudta meg a US Weekly a pár egy ismerősétől.

Wilson annyira kikészült az utóbbi hetekben, hogy régi jóbarátja, Woody Harrelson magához költöztette maui-i otthonába. Egy ismerősük szerint: „Azért ment Mauira, hogy leszokjon. Egész nap csak feküdt a kanapén, mint egy magatehetetlen csecsemő”. A jelek szerint a próbálkozás nem járt átütő sikerrel.

A barát szerint ők már a Hudsonnal való szakításkor is azonnal a heroinfüggőségre gondoltak, mint lehetséges okra. Amikor pedig Wilson ezután hirtelen eltűnt szem elől, komolyan aggódni kezdtek, mi állhat a háttérben: „Tartottunk tőle, hogy visszaállt a heroinra, pedig azt hittük, ezt már évekkel ezelőtt abbahagyta”.

A család egy barátja szerint Wilsonnak túl sok minden jött össze egyszerre, és képtelen volt ezt kezelni. „Kate-tel azért nem működött, mert képtelen volt megbízható lenni, közben pedig gyűlölte magát ezért” – állít fel mélyanalízist Wilson lelkéről az ismerős. Hudson ráadásul a jelek szerint már túltette magát a szakításukon: a napokban jelentek meg azok a fotók, amiken új pasijával, Dax Shepard filmszínésszel csókolózva látható. „Egy része örült, hogy Kate mással boldog tud lenni, miközben a másik fele utálta magát, amiért ő nem tudta ez megadni neki” – pszichológizál tovább a lapnak az ismerős.

A színészt a Santa Monica-i St. John’s kórházból időközben átszállították a Los Angeles-i Cedars Sinaiba, ahol jelenleg is megfigyelésen tartják. Bár tegnap kibocsátott közleményében Wilson azt kéri, tartsák tiszteletben magánéletét és hagyják őt nyugodtan lábadozni, a National Ledger előzékenyen még azt is elárulja az olvasóknak, hogy a kórház nyolcadik emeletén helyezték el.