horoszkóp

Amy Winehouse totál kiütve lépett fel az MTV-díjátadón

2007.11.02. 16:05
Snoop Dogg bőrnadrágban vezette a csütörtök éjjel, Münchenben rendezett MTV Music Awards díjátadót, ahol Pete Doherty egész józan volt, Amy Winehouse meg nagyon nem. Sajnos megtörtént, amitől féltünk: az énekesnő meghaladta a Britney Spears-i mélységeket.

Milyen az, amikor valaki jobban szét van csúszva, mint Pete Doherty és Britney Spears együttvéve? Amy Winehouse megmutatta. Az énekesnő és Doherty állítólag közös duettre készültek, mellyel a csütörtök esti MTV Music Awards díjátadón álltak volna a színpadra. A díjátadón azonban mégis elmaradt a debütálás: az énekes és zenekara, a Babyshambles a Deliverance című számot játszották új albumukról, Winehouse pedig - akit az utolsó pillanatban kértek fel a szervezők -, Back to Black című lemezének címadó számát adta elő. Illetve csak szerette volna.

Ugyanis hiába fogadkozott a múlt héten, hogy ezentúl legalább fellépés előtt nem fog inni, most minden eddigi teljesítményét felülmúlóan részeg volt. Eleinte csak a mögötte szóló zenei kíséretből lehetett sejteni, melyik számát kellett volna hallanunk, de ő sem a szöveget, sem dallamot nem volt képes tisztességesen prezentálni. Később kicsit magára talált, a refrént már képes volt felismerhetően hozni, de a tekintete fókuszálása és az egyenesen állás láthatóan továbbra is komoly kihívást jelentettek számára.

A Times Online tudósítása szerint az énekesnő már akkor nagyon zavarodottnak tűnt, amikor felkonferálták, mint a szakmabeliek által megszavazott Artist's Choice díj büszke nyertesét. A díjat Michael Stipe, az REM énekese adta át, Winehouse pedig ahelyett, hogy rendes celeb módjára, könnyben ázva hálálkodott volna hosszasan a fél világnak, csak egy visszafogott köszit morgott a mikrofonba.

Winehouse már szeptember közepén, a MOBO-díjátadón is emlékezetes teljesítményt nyújtott, de jelen alakításával sikerült végre a Britney Spears-i magasságokba emelkednie. Spears pedig nagyon magasra tette a lécet azon a bizonyos Las Vegas-i MTV Video Music Awards díjátadón, ahol visszatérés helyett piszok nagyot égett. Ezen egyébként Winehouse is részt vett volna, de mivel épp kábítószer-túladagolással kezelték, le kellett mondania a fellépést. A cikit így akkor Spears egymaga vihette el, de most kolléganője is behozta a lemaradást.

Klikk!

A díjátadó pozitív meglepetése Pete Doherty volt, aki megmutatta, hová van neki beültetve a heroin-leszokást segítő implantátuma, majd bejelentette, hogy bár most nem adták elő a közös számukat Winehouse-zal, de nemsokára azért láthatunk tőlük valamit. "Ma este nem lépünk föl együtt, de a jövőben tervezzük" - erősítette meg az eddigi pletykákat. Doherty - akit a szervezők később az egekig magasztaltak, amiért ilyen meglepően profin viselkedett -, úgy fogalmazott, eddig tulajdonképp "hibernálva volt", de mióta megúszta drogbalhéit felfüggesztett büntetéssel, igyekszik távoltartani magát a bajtól.

A müncheni Olimpiahalle-ban tartott eseményt világszerte másfélmilliárd tévénéző követhette. Az rendezvény házigazdája Snoop Dogg volt, aki többször is átöltözött az est folyamán, jelmezei közt a ganxstarapperek egyenruhájának is tekinthető bokáig érő bunda mellett a tiroli bőrnadrágot és a skótszoknyát is felvonultatta.

Az est folyamán egyébként osztottak még mindenféle díjakat, meg fellépett a Foo Fighters és Mika is, de Winehouse zavarbaejtő produkciója után mindez már teljesen érdektelennek bizonyult. Hiszen ők például bármikor képesek elejétől végig zökkenőmentesen előadni a számaikat. Valaha Winehouse-nak is ment, eléggé.