horoszkóp

Amy Winehouse önmaga ellen fordult

2008.07.28. 19:15
Kapcsolódó cikkek (1)
Az énekesnő szombat éjjeli dührohamában szétverte az öklét a falon. Apja szerint öncsonkító akcióival a drog-elvonással járó fájdalmakról igyekszik elterelni a figyelmet.

Amy Winehouse újabb éjszakai ámokfutást rendezett vasárnap hajnalban, bár ezúttal legalább vadidegeneket nem vert meg. Önmagát azonban csúnyán elintézte.

Hirtelen dühroham

A Daily Mail szerint az énekesnő éjjel egy óra körül még jókedvűen indult el pár testőr, valamint barátai kíséretében camdeni otthonából a közeli Proud Galleries nevű helyre. Igaz, a fotók alapján már ekkor is meglehetősen elhanyagoltnak látszott: a védjegyének számító balerinacipők például annyira rongyosak, hogy kilógott belőle a lábujja, karját és arcát pedig sebhelyek borították. Amikor azonban kíséretének egyik tagja - kicsit túlféltve az énekesnőt - próbálta őt megvédeni a fotósoktól, minden magyarázat nélkül dührohamot kapott: "Bazmeg, hagyj már békén, én így csinálom a dolgaimat!" - kiabálta, és öklével belevágott egy kirakat fém biztonsági rácsába.

Klikk!

Egy szemtanú szerint a felindulás teljesen megmagyarázhatatlanul, egyik pillanatról a másikra robbant ki belőle: "Előtte jól elökörködött a paparazzókkal, heccelte őket, amikor egyszercsak előkerült valaki a társaságából, aki a szeme elé emelt kezével akarta megvédeni őt a vakuk villogásától. Ettől, még mielőtt észbekaphattunk volna, már a plafonon volt, és ököllel belehúzott a rácsba".

"Szereti, ha aggódnak érte"

Az énekesnő dührohama pár pillanat alatt el is múlt, de azon kívül, hogy szétverte az öklét, alaposan ki is merült tőle, mert ezután percekig a földön ücsörögve gyűjtött erőt. Ezután még beugrott a Stables nevű helyre, de csak alig félórát maradt, a hátsó bejáraton keresztül lógott meg kíséretével. A Daily Mail szerint teljesen kétségbeesve, sírva érkezett haza, a fejére egy fekete kabátot borított a fotósok ellen, de még így is látszott, hogy az arca kivörösödött és sebhelyes, a kezei piszkosak és sebesek, körme letört, és egyik ujján fura fekete folt látható, ami lehet akár tintafolt is - az örökös autogramosztogatás miatt -, de akár némi korom is a már videón is megörökített crack-pipahasználattól. A Sun egy szemtanúja szerint "Olyan volt a sápadt arcával meg az elkenődött festékével, mint Jacko Thriller-videójának valamelyik zombija, nagyon szomorú volt így látni".

Apja, Mitch Winehouse az esetről értesülve a meglepő "Amyvel minden rendben" - szavakkal reagált a lapoknak a történtekre, amit a Suntól a Mailig mindenki értetlenül fogadott. Bővebb magyarázatot a Sunday Times kapott: nekik a taxisofőr elmondta, hogy lánya olyankor szokott öncsonkító sérüléseket okozni magán, amikor a drog-elvonás fájdalmas tüneteiről akarja elterelni a saját figyelmét. "[Blake] mesélte egyszer nekem, hogy amikor kifogynak a cuccból, sokszor vagdossák magukat, mert akkor nem annyira fáj".

Szerinte egyébként "Amy mindig is nehezen kezelhető volt, és szereti, ha néha aggódnak érte". Az édesapa azonban úgy véli, az tenné a legjobbat lányának, ha elköltözne Londonból vidékre, ahol "visszavonulva, működőképes életet élhetne".