Azt mondják, ajándékozáskor a szándék a lényeg, de egy-egy meglepetés miatt kényszeredett mosolyok is kísérhetik a karácsonyi ajándékok átnyújtását. Vannak ugyanis olyan dolgok, amiket az utolsó pillanatban sem érdemes megvenni, hiába szeretnénk mindenképpen kedveskedni valamivel.

1. Tokaji aszú, étcsoki

Noha a legtöbben azt gondolnánk, hogy egy tokaji aszúval vagy egy 70 százalékos étcsokoládéval nem lőhetünk mellé, mivel drágák és különlegesek, ezeknek azonban nem mindenki tud örülni – olvasható a Player.hu összeállításában. Ajándékozáskor fontos, hogy szem előtt tartsuk, mit szeret az illető, akit meg szeretnénk lepni. 

2. Feliratós pólók, bögrék

Ha egy vicces és/vagy személyesnek szánt feliratú pólót vagy bögrét adunk valakinek, abból az illető biztosan tudni fogja, hogy nem sokat vesződtünk azzal, hogy végiggondoljuk, kinek mivel készülünk.

via GIPHY

3. Gravírozott dolgok

Karácsonykor sokan döntenek úgy, hogy gravíroztatnak mondjuk egy flaskára, gyújtóra vagy pendrive-ra, ám ezekben sincs túl sok fantázia.

4. Kozmetikai ajándékcsomag

Jolly jokernek tűnhet, ám az előre becsomagolt szépségápolási szettek is közhelyesek, megúszósak. Kozmetikai ajándékcsomagot azért sem érdemes adni, mert legtöbbször nem is tudjuk, ki milyen terméket használ vagy milyen illatot szeret.

via GIPHY

5. Műszaki cikkek

Ha nem értünk a műszaki cikkekhez, inkább ne ajándékozzunk ilyesmit. Jó, ha pontosan tudjuk, hogy szerettünk milyen termékre vágyik. Ne vegyük meg a hasonló terméket csak azért, mert olcsóbb.

6. Szexi dolgok

Fontos, hogy csak a párunknak adjunk olyan dolgokat, amelyeknek szexuális töltetük van. 

via GIPHY

7. Ajándékkártyák

Az ajándék- vagy kedvezménykártyával is mellélőhetünk, ha nem tudjuk, hogy az adott ember melyik üzletben szeret vásárolni vagy hogy mi illik hozzá.

8. Kisállat

Egy kisállat nagy felelősséggel jár. Élő állatot csak akkor ajándékozzunk, ha teljes mértékben meg vagyunk győződve arról, hogy az illető, akit meg szeretnénk lepni karácsonykor, megfelelően róla gondoskodni. 

(Borítókép: félresikerült karácsonyi ajándék. Illusztráció: Getty Images)