Rio Ferdinand és Gary Neville is elmondta véleményét Ronaldo átigazolásáról.

A Velvet is beszámolt róla, hogy Ronaldo a szaúdi Al-Nassr csapatához igazolt.

Ezzel a szerződéssel az ötszörös aranylabdás csatár lett a világ valaha volt legjobban kereső játékosa.

A portugál sztár

  • évente 200 millió eurót (79 milliárd Ft)
  • havonta 16,6 millió eurót (6,6 milliárd Ft)
  • hetente 3,8 millió eurót (1,5 milliárd Ft)
  • naponta 549 ezer eurót (219 millió Ft)
  • óránként 23 ezer eurót (9 millió Ft)
  • másodpercenként 63 eurót (25 ezer Ft)

keres a Bors kimutatása alapján.

A portugál játékos hosszas huzavona után, közel sem felhőtelnül távozott korábbi csapatától, a Manchester Unitedtól. Ronaldo nem találta meg a közös hangot a vörös ördögök új vezetőedzőjével, Erik ten Haggal, ezért több konfliktus is kialakult kettejük között. A gondokat csak tetézte, hogy a november 14-én a játékos botrányos interjút adott Piers Morgan brit tévés műsorvezetőnek. Az interjúban élesen kritizálta az angol klubot és a csapat holland trénerét, akit bevallása szerint egyáltalán nem tisztel.

Mióta CR7 bejelentette, hogy Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását, rengeteg kritikát kapott minden irányból.

Sokan felhánytorgatják neki, hogy helyeselt Piers Morgan azon állítására, hogyha sok pénzt szeretne keresni, akkor már Szaúd-Arábiában lenne, Ronaldót azonban saját bevallása szerint más motiválja.

Az az elképzelésem, hogy a csúcson szeretném abbahagyni. Méltósággal szeretném befejezni, egy jó csapattal 

– nyilatkozta akkor Ronaldo. 

Ezzel egybevág a portugál sztárjátékos egykori manchesteri csapattársának, Gary Neville-nek a kritikája: szerinte Ronaldo valójában Európában szeretett volna maradni, ám nem kapott megfelelő ajánlatot, ezért fogadta el a szaúdiak szerződését. Egyes hírek szerint CR korábbi munkáltatója, a Real Madrid hívására várt

Rio Ferdinand - aki szintén Ronaldo csapattársa volt a Manchester Unitednél - egészen máshogy látja a helyzetet.

„Örülök neki, hogy végre boldog lehet. Minden futballista számára az a legnagyobb boldogság, ha olyan környezetben játszhat, amelyben elégedett. Egy ideje nem játszott, így örülök neki, hogy hamarosan megtalálja ezt a boldogságot, még akkor is, ha egy olyan országban teszi, amelyet kevesen gondoltak volna vele kapcsolatban. De micsoda lehetőség, micsoda kaland számára, hogy Szaúd-Arábiába megy, és egy teljesen új ligában, egy versenyképes bajnokságban játszhat” – nyilatkozta Ferdinand a Vibe with FIVE című podcastban, amelyet a sport365.hu szemlézett. 

Láttam embereket, akik azt mondják, hogy szomorú módon ér véget a karrierje. Szerintem az egyetlen szomorú dolog az, ahogy a Manchester Unitedtól távozott.

Úgy vélem, néhány év múlva, ha visszatekint rá, úgy gondolja majd, hogy lehetett volna másképp is kezelni a helyzetet. De a következő fejezetet Szaúd-Arábiában írja. Hogy ez szomorú módja a karrier befejezésének? Nem értem, hogy mondhatnak ilyet az emberek” – tette hozzá a korábbi angol válogatott belső védő.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: Anadolu Agency/Getty)