A portugál aranylabdás néhány hónapja köszönt el Jorge Mendes játékosügynöktől.

A hírek szerint Cristiano Ronaldo tavaly nyáron ultimátumot adott korábbi ügynökének, Jorge Mendesnek.

Az ultimátum úgy szólt, ha Mendes nem tudja elintézni, hogy CR7 a Chelsea-be vagy a Bayern Münchenbe igazoljon, akkor kirúgja. 

Az ügynök ezt követően állítólag mindkét klubbal felvette a kapcsolatot, ám egyik sem fogadta el az ajánlatát. Ronaldo nem sokkal ezt követően beváltotta ígéretét, és megvált Mendestől. A képet árnyalja, hogy a pletykák szerint a szakításhoz nagyban hozzájárult az is, hogy a portugál klasszis Mendes tanácsa ellenére adta elhíresült interjúját Piers Morgannek.

A két férfi kapcsolatát korábban nagyon szorosnak ítélte meg a média. Általában egymásról is mindig szuperlatívuszokban beszéltek, kapcsolatuk már sokkal inkább barátinak tűnt. Persze az üzletben, különösen, ha olyan hatalmas pénzek forognak kockán, mint a labdarúgásban, nehéz összeegyeztetni a barátságot a munkával.

Miután egy európai élcsapattal sem sikerült megegyeznie, Ronaldo a szaúdi bajnokságban szereplő Al-Nassr csapatához igazolt. Ezzel a szerződéssel pedig ő lett minden idők legjobban kereső futballistája. 

(sport365)

(Borítókép: Cristiano Ronaldo és Jorge Mendes. Fotó: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty)