Tavaly decemberben keveredett verekedésbe Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya. A rendőrség garázdaság ügyében, eddig ismeretlen tettes ellen nyomozott, tegnap azonban már a sportolót hallgatták ki gyanúsítottként.

Mint arról korábban a Velvet is beszámolt, Szalai Ádám verekedésbe keveredett tavaly december 29-én egy budapesti szórakozóhelynél. Az eset kapcsán egy férfi azt állította, hogy a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapitánya mellkason rúgta őt, miután csúnyán szólt annak öccséhez. A 21 éves férfi egy közös képet szeretett volna a focistával, ám tudtán kívül nem Szalait, hanem a testvérét kérte meg erre. Mikor az nemet mondott, a férfi trágár szavakkal illette őt, Szalai ezért támadott rá.

A Blikk a sportolót is megkereste, aki tagadta a vádakat és azt mondta: az öccsét négy részeg fiatal körbevette, egyikőjük pedig leírhatatlan dolgokat ordított az arcába. „Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert” – nyilatkozta Szalai.

Az ügyben a mellkason rúgott férfi feljelentést tett a rendőrségen, a hatóság pedig ismeretlen tettes ellen, garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Ez e hét pénteken megváltozott, amikor Szalai Ádámot már gyanúsítottként hallgatták ki az egyenruhások garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt – értesült a sportal.hu. A svájci FC Basel 35 éves játékosa továbbra is azt állítja, hogy jogosan védte a testvérét, és az ügyvédje is hasonlóképpen nyilatkozott.

(Borítókép: Szalai Ádám. Fotó: Kaszás Tamás/Index)