Botrányos válása és az azt követő tárgyalássorozat miatt többször találta magát címlapon Johnny Depp, aki mostanság inkább művészi alkotásaival igyekszik felhívni magára a figyelmet. Az 59 éves színész a napokban mutatta be Friends & Heroes II című festménysorozatát.

A képsorozat Heath Ledger, Bob Marley, River Phoenix és Hunter S. Thompson portréjából áll. Depp korábban, a Friends & Heroes első kollekciójának bemutatásakor elmondta: olyan ismert emberekről készített festményt, akiknek munkássága inspirálta őt. Korábban Al Pacinót, Elizebeth Taylort, Bob Dylant és Keith Richards-t is megfestette.

Az új kollekció darabjait egy londoni galérián keresztül bocsátotta áruba. A négy portré együtt 21 ezer dollárba (7,5 millió forintba) kerül, de korábban külön-külön is elérhetőek voltak. Pár hete még 5400 dollárba (1,9 millió forintba) került egy, az olcsóbb másolatokból azonban mára mind a 780 darab elkelt.

Úgy tudni, Johnny Depp már az első héten 4,5 millió fontot (1,91 milliárd forintot) kaszált.

„Sok-sok éven át szigorúan csak a filmes szakmában igyekeztem ténykedni, jóllehet a szívem mélyén igazából mindig is egy zenész voltam és az is maradok örökké. Mindig is szükségem volt arra, hogy egy üres papírlapnak köszönhetően kiszakadjak a valóságból – lehetett szó írásról, rajzolásról vagy festésről” – nyilatkozta a színész.

( The Art Newspaper, Variety)

(Borítókép: Johnny Depp. Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images)