Vegetáriánus és vegán olvasóink csak saját felelősségre görgessenek tovább, ám ha nem szeretnének megbotránkozni, részükre inkább a kizárólag növényi alapú fogásokat kínáló ételbárokról szóló összeállításunkat, illetve a vegák jolly jokereként is ismert termékről írt ismertetőnket ajánljuk. Az ország több pontjáról is hoztunk vegán különlegességekkel és egyéb nyalánkságokkal készülő vendéglátóhelyeket. Ez az étel igazi jolly joker, ha a húsmentes életmódot választottuk.
Ön jó „Ooton” jár? Megnyílt az ország első, kizárólag növényi alapú grab&go falatozója
A vegák egyik kedvence ez a közelmúltban újra felfedezett étel
Ha még mindig olvas minket, az jó eséllyel azt jelenti, hogy ön is húsimádó, vagy enyhén mazochista hajlamokkal rendelkező vegán, avagy vegetáriánus látogató. Bárhogyan is, a világ első kolbászhotele mindenkit tárt karokkal vár, aki szeretné közelebbről megismerni a húsfeldolgozás különböző folyamatait, valamint megkóstolni a német kolbászkultúra klasszikus és újhullámos remekeit.
A Bratwursthotel ötlete Claus Böbel hentes fejéből pattant ki, aki hús- és hentesáru portfólióját egy nem mindennapi szolgáltatással bővítette ki: a németországi Nürnbergtől 40 kilométernyire fekvő Rittersbach városában megépítette tematikus hotelét, amelyet a legkelendőbb feldolgozott húsáruja, a kolbász ihletett. Na persze nem a Magyarországon elterjedt száraz és füstölt darabok, hanem a német földön népszerű sütnivaló kolbászok, amelyekhez komoly grillezési, mustár- és kenyérkultúra társul.
Böbel nem titkolt szándéka volt, hogy a hotel megnyitásával élővé és átélhetővé tegye a kolbászkészítés- és fogyasztás tradícióját amellett, hogy közben népszerűsíti a hagyományos német termékeket.
Ennek megfelelően nemcsak tematikus szállást kínál a kolbi-imádóknak, hanem különböző kolbásztúrákat és a húsáruval összefüggő élményeket, workshopokat is, mint például a kolbászkészítés, aminek során órák alatt elsajátíthatjuk a folyamat alapjait, majd saját magunk fűszerezhetjük, aztán megtölthetjük saját kreációnkat. Az ízeket tekintve semmi sem szab határt, figyelembe véve, hogy a hotelhez tartozó hentesüzletben többek között mogyorós, almás, sörös, mazsolás, mentás, popcornos, csokoládés, sőt, medvecukros kolbász is található.
Mindezen túl olyan szolgáltatásokkal is találkozhatunk, mint a kolbásztaxi és a kolbászautomata, az ágyakon hatalmas kolbászok szolgálnak derékpárnaként, az asztalokat egy óriási darált húsos konzervről mintázták, míg a szobák falait a legkülönfélébb hentesáruk, köztük szív alakú kolbászok képei díszítik.
Egy éjszaka a kolbászos ég alatt
– szól a szálló szlogenje. A Bratwursthotelben ezen a linken foglalhatók szobák.
(Földjáró)
(Borítókép: Egy szál kolbász. Illusztráció: Getty Images)