Kolbászpárna, kolbászos tapéta, kolbász transzfer: a világ első kolbászhotelében minden az ízes húsáru körül forog, a koncepció pedig olyan népszerű, hogy a világ minden tájáról érkeznek a húsimádó vendégek.

Vegetáriánus és vegán olvasóink csak saját felelősségre görgessenek tovább, ám ha nem szeretnének megbotránkozni, részükre inkább a kizárólag növényi alapú fogásokat kínáló ételbárokról szóló összeállításunkat, illetve a vegák jolly jokereként is ismert termékről írt ismertetőnket ajánljuk.

Ha még mindig olvas minket, az jó eséllyel azt jelenti, hogy ön is húsimádó, vagy enyhén mazochista hajlamokkal rendelkező vegán, avagy vegetáriánus látogató. Bárhogyan is, a világ első kolbászhotele mindenkit tárt karokkal vár, aki szeretné közelebbről megismerni a húsfeldolgozás különböző folyamatait, valamint megkóstolni a német kolbászkultúra klasszikus és újhullámos remekeit.

A Bratwursthotel ötlete Claus Böbel hentes fejéből pattant ki, aki hús- és hentesáru portfólióját egy nem mindennapi szolgáltatással bővítette ki: a németországi Nürnbergtől 40 kilométernyire fekvő Rittersbach városában megépítette tematikus hotelét, amelyet a legkelendőbb feldolgozott húsáruja, a kolbász ihletett. Na persze nem a Magyarországon elterjedt száraz és füstölt darabok, hanem a német földön népszerű sütnivaló kolbászok, amelyekhez komoly grillezési, mustár- és kenyérkultúra társul. 

Böbel nem titkolt szándéka volt, hogy a hotel megnyitásával élővé és átélhetővé tegye a kolbászkészítés- és fogyasztás tradícióját amellett, hogy közben népszerűsíti a hagyományos német termékeket.

Ennek megfelelően nemcsak tematikus szállást kínál a kolbi-imádóknak, hanem különböző kolbásztúrákat és a húsáruval összefüggő élményeket, workshopokat is, mint például a kolbászkészítés, aminek során órák alatt elsajátíthatjuk a folyamat alapjait, majd saját magunk fűszerezhetjük, aztán megtölthetjük saját kreációnkat. Az ízeket tekintve semmi sem szab határt,  figyelembe véve, hogy a hotelhez tartozó hentesüzletben többek között mogyorós, almás, sörös, mazsolás, mentás, popcornos, csokoládés, sőt, medvecukros kolbász is található.

Mindezen túl olyan szolgáltatásokkal is találkozhatunk, mint a kolbásztaxi és a kolbászautomata, az ágyakon hatalmas kolbászok szolgálnak derékpárnaként, az asztalokat egy óriási darált húsos konzervről mintázták, míg a szobák falait a legkülönfélébb hentesáruk, köztük szív alakú kolbászok képei díszítik.

Egy éjszaka a kolbászos ég alatt

– szól a szálló szlogenje. A Bratwursthotelben ezen a linken foglalhatók szobák.

(Földjáró)

(Borítókép: Egy szál kolbász. Illusztráció: Getty Images)