A Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea és az Arsenal is vereséget szenvedett az utóbbi napokban.

A spanyol bajnokság hétközi fordulójának keddi játéknapján a Girona meglepetésre legyőzte a Real Madridot, miután az ifjú Valentín Castellanos mesternégyest rúgott. A bajnokságban a kiscsapatok ellen rendre alulmaradó Realnak nincs túl acélos szezonja a LaLigában. A Bajnokok Ligájában ugyanakkor még talpon vannak és jó esélyekkel indulnak a Manchester City elleni elődöntőben.

Ha már Manchester City: a halványkékben futballozó gárda 4-1-re verte a listavezető rivális Arsenal csapatát, ezzel pedig ők léptek elő első számú esélyesként a bajnoki címre. A City jelenleg második a tabellán, de mindössze három ponttal van lemaradva, és két meccsel kevesebbet játszott. 

A Premier League-ben nemcsak az Arsenalnak nem jött ki a lépés az utóbbi időben, ugyanis a szintén londoni Chelsea sem a legszebb időszakát éli. Miután télen több százmillió euróért igazoltak új játékosokat, alighanem mindenki többet várt volna a londoni kékektől. A Chelsea nemrég menesztette Graham Pottert, hogy a klublegendával, Frank Lamparddal másszanak ki a gödörből, ám egyelőre vele is csak szenved a csapat: tegnap a Brentford páholta el őket 2-0-ra. 

Az előző öt fordulóban négy vereség és egy döntetlen a kékek mérlege, ez a leggyengébb jelenleg az angol bajnokságban. Ezen az öt meccsen összesen egy gólt szerzett a Chelsea.

A Real Madrid után a másik spanyol gigász, a Barcelonán volt a sor, hogy növelje pontjainak számát – ezzel mintegy bebiztosítva a bajnoki címet –, ám a katalánok is botlottak: 2-1-es vereséget szenvedtek a kis csapat, Rayo Vallecano otthonában. A Barcelonának valójában az egész idei szezonja csalódást kelt, ám a bajnoki címmel ezt némileg enyhíthetnék. Egyelőre tetemes előnnyel vezetik a tabellát.

(Borítókép: Focilabda. Illusztráció: Marcus Millo/Getty)