A a L’Équipe francia sportnapilap szerint már hivatalos, hogy Lionel Messi nem hosszabbít a Paris Saint-Germainnél (PSG), miután két hétre felfüggesztette őt a csapat egy Szaúd-Arábiai út miatt.

Lionel Messi világbajnok és hétszeres aranylabdás labdarúgót többször is hírbe hozták a szaúd-arábiai Al-Hilal csapatával, amely korábban évi 400 millió eurós (149 milliárd 853 millió forintos) ajánlatot tett Messinek. Az Al-Hilal a Cristiano Ronaldót leigazoló Al-Nassr egyik legnagyobb ellenfele.

Messi korábban ugyan keményen elzárkózott attól, hogy Európától távol focizzon, ám a napokban Szaúd-Arábiába utazott, amiért jelenlegi csapata, a PSG végül két hétre felfüggesztette.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy az argentin klasszis egy lehetséges szerződés miatt repült a Közel-Keletre, azt ki kell hogy ábrándítsuk, ugyanis mint ismert, a focista az ország turizmusának nagykövete. Az arabok hivatalos kommunikációja szerint mindössze azért utazott családjával Szaúd-Arábiába, hogy élvezze a turisztikai célpontokat és az autentikus élményeket. 

Bár a támadó az ESPN újságírójának, Martin Arevalónak a tudomása szerint két napja engedélyt kért a csapatától az utazáshoz, a PSG hirtelen megváltoztatta a terveit és délelőttre edzést rendelt el, amikor Messi már a repülőgépen ült. Ezzel szemben Párizsban állítják, hogy a játékos engedély nélkül utazott el, következményként pedig két hetes felfüggesztéssel és pénzbüntetéssel sújtotta őt a klub. A döntés értelmében Messi két hétig az edzéseket sem látogathatja, és fizetést sem kap erre az időszakra.

Nem sokkal később a L’Équipe már arról írt, hogy a döntés mostanra hivatalos: Lionel Messi nem hosszabbít a PSG-nél.

Az argentin futballista szerződése a nyár végén jár le, ám eddig úgy lehetett tudni, hogy a csapat  a jövőben is tervez vele. Messi kapcsán vegyesek voltak a híresztelések, egyfelől állították, hogy a játékos is szívesen maradna Párizsban, más hírportálok azonban arról írtak, hogy inkább a távozás felé hajlik. A legutóbbi drámázás kapcsán felvetődik a kérdés, hogy vajon Messi vagy a klub provokálta-e ki a kenyértörést, a továbbiakban mindenesetre az a legesélyesebb forgatókönyv, hogy az argentin támadó újfent a Barcelonában köt ki, amely csapat szintén igényt tartana rá a szaúdiak mellett.

(Player)

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Getty Images)