A londoni kékek csalódást keltő szezonon vannak túl, így nem csoda, hogy azon morfondíroznak, kivel kellene megerősíteni a csapatukat a következő évadra. Az egyik fő célpontjuk nem más, mint az olasz AC Milan legjobbja, Rafael Leao.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a legutóbbi (januári) átigazolási szezonban temérdek mennyiségű pénzért vásárolt be játékosokat a Chelsea. Miután a legtöbben közülük a vártnál jóval gyengébben teljesítenek, ezért a gárda amerikai tulajdonosa, Tedd Boehly újabb erősítéseket tervez a nyáron. A The Athletic egyenesen arról ír, hogy az AC Milan legnagyobb sztárjára, a portugál Rafael Leao játékjogára fáj a Chelsea foga. 

Mivel a kékeknél az előbb említett „nagybevásárlás” után több létszámfelettivé vált futballista is akad, így a portugállal kapcsolatos kiadásokat ezeknek a játékosoknak az eladásával csökkentenék. A lap információi szerint Christian Pulisic az egyik labdarúgó, akit felajánlottak némi pénzzel kiegészítve, viszont a londoniakkal ellentétben a milánóiak nem 100 (36 milliárd forint), hanem 150 (55 milliárd forint) millió euróra becsülik legnagyobb sztárjuk értékét, kivásárlási árát is ebben az összegben határozták meg. Ha valaki ekkora összeget fizetne Leaóért, akkor a portugál igencsak illusztris helyre kerülne a legtöbb pénzért megvásárolt focisták listáján.

A nyáron újabb ajánlatot tehetnek a kékek a szélsőért akár Hakim Ziyech bevonásával is, így rögtön két játékost is adnának az olaszoknak. Persze a milánóiak elsődleges célja, hogy megtartsák Leaót, a hírek szerint a felek közel állnak a szerződéshosszabbításhoz. Az új kontraktus értelmében a kivásárlási záradék is növekedne 175 millió euróra.

A katari világbajnokságot is megjárt támadó idén 44 meccsen 13 góllal és 13 gólpasszal segítette csapatát. Jelenlegi megállapodása jövő év nyaráig köti az olasz alakulathoz.

(Borítókép: Rafael Leao. Fotó: SOPA Images/Getty)