Egy akkora méretű klub, mint a Paris Saint-Germain, ritkán fut bele ilyen nagy kommunikációs bakiba.

A Paris Saint-Germain vezetőedzője, Christophe Galtier bejelentette, hogy Lionel Messi a szezon végén távozik a csapattól. A szakember csütörtökön az újságíróknak beszélt arról, hogy az argentin sztárfutballista szombaton, a Clermont elleni bajnokin lép utoljára pályára a csapatban.

Abban a kiváltságban volt részem, hogy a világ valaha volt legjobb játékosát edzhettem. Ez lesz az utolsó mérkőzése a Parc des Princes-ben és nagyon remélem, hogy meleg üdvözlésben részesül 

– nyilatkozta a tréner, ám a jelek szerint nagy hibát követett el mindezzel. A PSG ugyanis nem sokkal később cáfolta a vezetőedző Messi távozásával kapcsolatos szavait:

Christophe Galtier nem egészen helyesen fogalmazott. Úgy értette, hogy a Clermont elleni meccs lesz az utolsó ebben a szezonban Messi és a PSG számára.

A párizsi csapat edzője a jelek szerint nem egyeztetett a klubbal mielőtt beszélt a sajtóval. Galtier állása ráadásul közel sem stabil, ugyanis több edzőjelölt is van a következő szezonban a PSG célkeresztjében, így ez a lépés biztosan nem segít a helyzetén. Ritka, hogy ekkora kommunikációs baki történjen egy topklubnál.

Ettől függetlenül a nemzetközi sajtóban már hónapokkal ezelőtt hírt adtak a hétszeres aranylabdás, decemberben világbajnoki címet nyerő argentin játékos távozásáról, de hivatalos bejelentés továbbra sincs. Az átigazolási ügyekre specializálódott, általában jól értesült Fabrizio Romano korábban azt írta a Twitteren, hogy Messi édesapja, Jorge Messi már régen közölte a döntést a párizsi klub vezetőivel, akik nemrég fel is függesztették a játékost.

A 35 esztendős sztárnak júniusban jár a le a szerződése a PSG-nél, ezért ingyen távozhat.

Messi 2021 augusztusában hagyta el klubját, az FC Barcelonát, és igazolt a Paris Saint-Germainhez, mellyel tavaly és idén is francia bajnokságot nyert, ám a hőn áhított Bajnokok Ligája serleget nem sikerült elhódítaniuk. 

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Xavier Laine/Getty)