Vasárnap a Fort Lauderdale-i DRV PNK Stadionban, több mint 20 ezer szurkoló előtt, bemutatták Miamiban Lionel Messit.

20 ezer fős teltházas tömeg várta a felhőszakadással és villámlással tarkított estén, hogy a hétszeres aranylabdás játékosnak átadják a jól megérdemelt 10-es mezt az Inter Miami elöljárói. A bemutatáson természetesen ott volt a klub alapító-vezérigazgatója, David Beckham is, akit Messi egy nagy öleléssel üdvözölt. 

Messi egy hatalmas kifutón keresztül lépett be a pályára, és Amerika új kedvenc 10-eseként, valamint a világ legjobb játékosaként mutatták be. A hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady és a négyszeres NBA-bajnok Stephen Curry is videóüzenetben üdvözölte az Egyesült Államokban.

Messi rövid spanyol nyelvű beszédében köszönetet mondott szurkolóknak, és elárulta, hogy milyen célokkal érkezett Miamiba:

Nagyon szeretnék elkezdeni edzeni, versenyezni. Ugyanaz a vágyam, mint korábban is: győzni akarok, hogy segítsek a klubnak nagyobbá válni

Vasárnap nemcsak Messi, hanem a klub másik új szerzeménye, Sergio Busquets is bemutatkozott. A két játékos már pénteken lejátszhatja első meccsét: az Inter Miami ugyanis a mexikói Cruz Azul ellen lép pályára a Ligakupában.

(bbc)

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Mike Ehrmann/Getty)