Sztanyiszlav Csercseszov távozása után újabb sztáredző került a Fradi célkeresztjébe.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az FTC csapatát kiejtette a Bajnokok Ligája selejtezőjében a félprofi feröeri Kí Klaksvík csapata. A vereség vezéráldozattal is járt: Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt még aznap kirúgta Kubatov Gábor klubelnök. 

Egybehangzó sajtóhírek szerint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig korábbi trénere, az amerikai Jesse Marsch lehet a Fradi az orosz vezetőedző utódja.

A Nemzeti Sport információi szerint az amerikai edző már Budapesten tartózkodik és csütörtökön (azaz ma) fog leülni tárgyalni a Ferencvárosi TC elöljáróival. 

Marsch hazájában volt a Montreal Impact és a New York Red Bull vezetőedzője, majd Európában a Salzburgnál, valamint a Lipcsénél foglalkoztatták, utolsó állomáshelye pedig a Premier League-ben szereplő Leeds United volt. 

A hamarosan ötven esztendős szakember a Leipzignél és a Salzburgnál is együtt dolgozott Szoboszlai Dominikkal, aki a nyáron igazolt a Liverpoolhoz.

A Fradit jelenleg a korábbi másodedző, Máté Csaba készíti fel. A magyar bajnok ma este 19 órakor az ír Shamrock Rovers ellen lép pályára, az Európa Konferencia Liga selejtezőjében. 

(Borítókép: Jesse Marsch. Fotó: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty)