A Juventus labdarúgója Paul Pogba doppingvétséget követett el, súlyos büntetést kaphat.

Pogba nem éppen szerencsés az utóbbi években: a Manchester Unitedtől sikertelen szezonok után távozott, majd visszatért korábbi sikerei helyszínére az olasz Juventushoz. A csapatnak a tavalyi szezonban sérülések miatt nem igazán tudott segíteni, ráadásul a klub hatalmas botrányban keveredett a pénzügyi szabályok megszegése miatt, majd súlyos büntetésekkel is sújtották az olasz rekordbajnokot

Mindezek után a francia válogatott középpályás idén végre visszatérhetett a pályára, hogy segítsen csapatának, ám nemrég doppingvétségen kapták. Paul Pogbát még az olasz bajnokság első fordulójában, az Udinese elleni augusztus 20-i mérkőzés után ellenőrizték, egy olyan meccset követően, amelyiken nem is lépett pályára.

A La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport által nyilvánosságra hozott információk szerint szintetikus tesztoszteron nyomaira bukkantak a szervezetében.

Az illetékes olasz doppingellenes szervezet, a Tribunale Nazionale Antidoping azóta ideiglenesen felfüggesztette a doppingszabályok ellen vétő labdarúgó játékjogát. Pogbának és klubjának most négy napja van rá, hogy fellebbezen és bizonyítsa a francia játékos ártatlanságát. A Juventus hivatalos közleménye megerősíti a felfüggesztés tényét és várja a további vizsgálatokat.

(Borítókép: Paul Pogba. Fotó: NurPhoto/Getty)