Mióta Károly királyt ágynak döntötte a rák és Katalin hercegné is gyengélkedik, a közfeladatok nagy részét Vilmos herceg és Kamilla királyné vette át. Az uralkodó felesége számos nyilvános eseményen részt vett az utóbbi időben, most azonban ő is visszalépett.

Mint arról korábban a Velvet is beszámolt, III. Károly király február 5-én bejelentett diagnózisa óta a nyilvános szereplésekkel járó közfeladatait az arra jogosult családtagjai vették át. Sorban ez Kamilla királynét, Vilmos herceget, Katalin hercegnét, és Beatrix hercegnőt jelenti. Mivel az uralkodó mellett jelenleg Katalin is gyengélkedik egy nemrégiben végzett hasi műtét miatt, így a feladatok nagy része Vilmosra és Kamillára hárult. A királynének például 13 nyilvános szereplése volt az utóbbi időben amellett, hogy folytatta a saját programjait.

Többek között egyedül jelent meg olyan, kettejük számára szervezett eseményeken is, mint a Valentin-napi, vagy a Shakespeare-t ünneplő rendezvény a londoni Grosvenor House-ban.

Úgy tűnik, a férje betegségével járó stressz és a rengeteg feladat Kamilla királynét is kikezdte, így egy időre most ő is eltűnik a nyilvánosság elől.

„Rájön majd, hogy teljesen kimerült. Kamillának kellett aggódnia a férje egészsége miatt, de ő volt az, akinek a királyi kötelezettségek sűrű ütemtervében is helyt kellett állnia, valamint ott akart lenni mellette és Katalin mellett, miközben mindkettőjük egészségügyi problémákkal küzd” – nyilatkozta  Ingrid Seward királyi író a The Sun vasárnapi számának, hozzátéve, hogy a király ragaszkodott ahhoz, hogy a felesége szünetet tartson. Ebből kifolyólag Kamilla királyné holnap magánrepülőre pattan, hogy elutazzon egy hét tengerentúli nyaralásra, a naptárát végre üresen hagyva.

Kamillának legközelebb március 11-én kell újra a királyi család élére állnia Károly helyett a Nemzetközösségek Napja alkalmából a Westminster-apátságban tartandó istentiszteleten. Az alkalomból az uralkodó egy videóüzenetet ad majd ki.

Ez is érdekelheti:

(Borítókép: Kamilla királyné. Fotó: Getty Images)