Egy bal fülére süket Amazon futár csodával határos módon túlélte, amikor a vasúti átkelőn ütközött egy vonattal Wisconsinban.

Egy rendkívüli eseményt örökített meg az a most előkerült videó, amely 2021-ben készült egy Amazon futárról. A Wisconsin állambeli Ixoniában történt incidens során Alexander Evans egy olyan vasúti átkelőn próbált áthajtani, ahol se sorompó, se figyelmeztető lámpa nem volt, csak egy tábla hívta fel a figyelmet a sínekre.

A futár furgonjában mindkét irányba működő fedélzeti kamerák voltak, amelyek rögzítették, ahogy Evans egy pillanatra körülnéz, majd áthajt a síneken. A felvételek tanúsága szerint a futár, aki süket a bal fülére, nem hallotta a közeledő vonat dudálását, így csak akkor vette észre a hatalmas járművet, amikor az már szinte mellé ért. Hihetetlen szerencséjének köszönhetően azonban az ütközés pillanatában már áthaladt a síneken, így a vonat csak a furgon hátsó részét találta el. A szörnyű balesetet a futár karcolás nélkül megúszta. 

A videón látható, ahogy a vonat hatalmas sebességgel suhan el Evans mögött, aki döbbenten ül a furgon roncsaiban, fejét rázva. A baleset után Evans így nyilatkozott: 

Csak levegőt és nyomást éreztem. Észleltem, ahogy a légzsákok kinyílnak, de nem tudtam, hogy mit érezzek, hogy őszinte legyek.

(Borítókép: a baleset utáni felvételek. Fotó: YouTube)