Vilmos herceg temetésen vett részt március 12-én kedden. A zárt körű szertartáson mintegy 140 közeli barát és családtag gyűlt össze a londoni Szent Jakab-palota királyi kápolnájában.

Zárt körű szertartáson búcsúztatta el a brit királyi család Thomas Kingstont, III. Károly király másodunokanővérének, Lady Gabriellának a férjét a londoni Szent Jakab-palota királyi kápolnájában. A temetésen mintegy 140 közeli barát és családtag gyűlt össze, köztük Vilmos herceg, aki láthatóan kissé megtörten állta végig a búcsúztatást. A trónörököst megviselte az elmúlt időszak, hiszen a feleségén hasi műtétet végeztek, az édesapja pedig rákkal küzd.

A betegsége miatt Károly király nem vett részt a temetésen, valamint a felesége, Kamilla királyné is távol maradt a teendői miatt. A szóvivőjük közlése szerint a királyi pár a gondolataiban és az imáiban emlékezett az elhunytra.

Az egyórás búcsúszertartást zárt körű hamvasztás követte, de a People szerint később nagyobb, nyilvános megemlékezést is tartanak majd Thomas Kingstonról, aki február 25-én tragikusan fiatalon, 45 éves korában hunyt el. A halottkémek megállapították, hogy a királyi család tagjának halálát egy traumás fejsérülés okozta, a holttest közelében pedig egy fegyvert találtak. Az ügyben vizsgálatot indítottak, de a királyi család tagja feltehetőleg öngyilkosságot követett el.

„Mély fájdalommal jelentjük be Thomas Kingston, szeretett férjünk, fiunk és testvérünk halálát. Tom kivételes ember volt, aki mindazok életét beragyogta, akik ismerték. Halála nagy megrázkódtatásként érte az egész családot” – írta nyilatkozatában a feleség, Lady Gabriella, illetve Martin és Jill Kingston, Joanna Connolly és Emma Murray.

(People)

(Borítókép: Vilmos herceg. Fotó: Getty Images)