Katalin hercegné után most a néhai II. Erzsébet királynő fotójáról derült ki, hogy digitálisan feljavították.

Ahogyan arról a Velvet is beszámolt hatalmas port kavart, hogy kiderült, manipulálták Katalin hercegné anyák napi fotóját. A szerkesztést a palota is elismerte a képet pedig számtalan grafikus vesézte már ki.

A hercegné még lábadozik műtétje után, de a botrány nem ült még el teljesen és most egy másik királyi családhoz köthető fotóval kapcsolatban is kiderült, hogy utólag szerkesztették az eredeti képet.

A néhai II. Erzsébet királynőt 2022 augusztusában a Balmoral kastélyban fotózták le az unokáival és a dédunokáival. A kép néhány héttel a királynő halála előtt készült, ennek ellenére a Buckingham-palota csak tavaly áprilisban hozta nyilvánosságra azt.

A Getty Images nevű, világszerte használt képügynökség azt állítja, hogy az aranyos fotót digitálisan javították a forrásnál. Ezt azután vették észre, hogy elkezdtek vizsgálódni Katalin hercegné hasonló esete után.

A Getty Images felülvizsgálta a szóban forgó képet, és egy szerkesztői megjegyzést tett rá, amely szerint a képet a forrásnál digitálisan feljavították

– közölte az ügynökség II. Erzsébet képéről a DailyMail beszámolója szerint.

A fotón egyebek mellett arra figyeltek fel, hogy a királynő skótkockás szoknyája, amelynek a vonalvezetése nem egyezik, valamint úgy néz ki, mintha a zöld kanapé is több képből lenne összeillesztve, míg György és Lajos hercegek mögött fekete foltok látszódnak. A fotóval kapcsolatban már tavaly is felmerültek problémák, amikor Christopher Bouzy, a Getty technológiai vezérigazgatója azt mondta, szerinte a képet photoshoppolták.

(DailyMail)

(Borítókép: II. Erzsébet királynő. Fotó: GettyImages)