Különös kéréssel fordult Vilmos herceg és Katalin hercegné Harry-hez és Meghan Markle-höz, ám ahelyett, hogy utóbbiak próbáltak volna enyhíteni az ellentéteken, inkább tovább mélyítik azokat.

Harry herceg és Meghan Markle régóta nem áll szoros kapcsolatban a királyi családdal, pontosabban azóta, hogy 2020 januárjában hátrahagyva a kötelességüket az Egyesült Államokba emigráltak. A pár és a királyi család közti viszályt tovább szították az elmúlt évek botrányai, többek között az Oprah-interjú, Harry herceg   Tartalék   című könyve és a netflixes dokusorozat. Úgy tűnt, a hercegek kibékíthetetlenek, mígnem a rajongók nemrég reménykedni kezdtek, amikor Harry és Meghan nyíltan üzent a rákbeteg Katalinnak, a hercegnő mielőbbi felépülését kívánva. Azóta Vilmos és felesége is tett egy gesztust a trónörökös öccse és annak neje felé: nemrég arra kérték őket, hogy vigyék el a gyerekeiket, Archie-t és Lilibetet látogatóba.

Tom Quinn királyi szakértő szerint az elhidegült, feszült kapcsolatban lévő Harry és Meghan, valamint Katalin és Vilmos végre kibékülhetnek, ha a sussexiek hajlandóak eleget tenni a walesiek kérésének. Mégis, Meghan Markle hallani sem akar erről, így visszautasította a sógora kérését.

 „Semmi esélye annak, hogy Meghan elvigye a gyerekeket az Egyesült Királyságba, ami nem csoda, hiszen ő maga sem szeretne oda visszatérni egyhamar. A két pár megpróbált ezzel kapcsolatban dűlőre jutni, de eddig nem vezettek sehova a beszélgetések, sőt a sussexiek csak rontottak a helyzeten azzal, hogy ennyire elzárkóztak Vilmosék óhaja elől” – nyilatkozta a Mirrornak Tom Quinn. Szavait némileg alátámasztja, hogy Markle a férjét sem kíséri haza májusban, amikor a herceg a beteg apjához megy látogatóba. A hercegné úgy véli, hogy a felhajtás, amit az ő jelenléte kiváltana, senkinek sem tenne jót, ezenkívül attól is fél, hogy hogyan fogadnák őt az Egyesült Királyságban az eddig történtek miatt.

(Borítókép: Vilmos és Harry herceg. Fotó: Getty Images)