Ruben Amorim az egyik legesélyesebb jelölt a Liverpool vezetőedzői pozíciójára. Sajtóhírek szerint már szóbeli megállapodást is kötött a portugál szakember.

Azt már biztos, hogy kilenc év után Jürgen Klopp lemond a Liverpool vezetőedzői pozíciójáról, az viszont még titok, hogy ki veszi majd át a helyét az Anfield kispadján.

A Refresher számolt be arról, hogy a Sky Germany értesülése szerint a portugál Sporting vezetőedzője, Ruben Amorim szóbeli megállapodást köthetett a Liverpoollal, hogy Jürgen Klopp utódjaként ő vezethesse tovább az angol futballklubot.

A 39 éves szakembert már korábban a Bayern Münchennel is hírbe hozták, ugyanis a Sportinggal kötött szerződése szerint nyárig át kell adnia vezetői posztját és még nem lehetett tudni a jövőjéről.

Jürgen Klopp bejelentése után sokáig Xabi Alonsót tartották a legesélyesebbnek a megüresedett pozícióra, aki a Bayern Leverkusennel elképesztő szezont vitt véghez és hozzásegítette a német csapatot első bajnoki címéhez, azonban a spanyol szakember a múlt hónapban bejelentette, hogy a következő szezonban is marad a Bundesligában a mostani pozíciójába.

Ruben Amorim négy éve vezeti a Sportingot és első teljes szezonjában bajnoki címre is vezette a klubbot, azonban a Sky Germany forrásai szerint három évre igazolhat Szoboszlai Dominikékhoz.

(Refresher)

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: GettyImages)