Használtan vett szekrényt egy antik vásáron egy angol férfi, a bútortarabból később több mint másfél millió forintos vásárt csinált. Kiderült, a szekrény nem másé volt, mint a néhai Viktória királynőjé.

Évekkel ezelőtt egy antik vásáron botlott bele és annyira megtetszett neki, hogy azonnal megvásárolt egy mahagóni ruhásszekrényt egy angol férfi. Miután hazavitte a bútort, észrevette, hogy a fába a következő kódot vésték: „VR BP No.79 1866”. A férfit hajtotta a kíváncsiság, így utánajárt a rejtjelnek, amely mint kiderült, a következő információkat takarta:

Victoria Regina, Buckingham Palace, Room 79, 1866.

Tehát a férfi anélkül, hogy tudott volna róla, megvásárolta az egyik legnagyobb brit uralkodó, a néhai Viktória királynő szekrényét, amelyben egykor ágyneműt tartottak, illetve később V. György és VII. Eduárd király otthonában is megfordult. A szekrényt mint kiderült, a Holland & Sons bútorgyártó cég Viktória királynő megrendelésére készítette.

Az új tulajdonosnak több sem kellett, 2017-ben árverésre bocsátotta a több mint két méter magas és egy méter széles szekrényt, amelyet 3 ezer 500 fontra, mai árfolyamon körülbelül 1 millió 650 ezer forintra becsültek.

Ez is érdekelheti:

(The Sun)

(Borítókép: Viktória királynő. Fotó: Getty Images)