Joe Dituri, azaz Dr. Deep Sea megosztotta milyen hatással volt a testére a víz alatti élet. A változások meglepően pozitívak.

A Dél-Floridai Egyetem professzora, Joe Dituri egy őrült kísérletnek vetette alá magát. A Dr. Deep Sea néven elhíresült kutató kíváncsi volt milyen hatással van az emberi testre a víz alatti élet, ezért 100 napot töltött a tenger fenekén. Kísérletének, a Neptune 100-nak a másik célja az volt, hogy új módszereket keressen a tengeri környezet újraélesztésére, ami az emberi szennyezés miatt ment tönkre.

Az amerikai haditengerészet nyugalmazott parancsnokából lett professzor a kísérlet kedvéért beköltözött a Key Largónál található Jules Undersea Lodge-ba, ami egy 9 négyzetméteres kabin a víz alatt.

A kísérlet alatt Joe Dituri teljesen elszigetelten élt, de egy pszichológus és egy pszichiáter folyamatosan figyelte őt, miközben online kapcsolaton keresztül tanított gyerekeket a víz alatti ásatásokról. Alig egy hónap telt el a Neptune 100-ból, amikor a professzor és csapata egy új fajt is felfedezett. Az egysejtű organizmust még jelenleg is tanulmányozzák a mikrobiológusok.

A felfedezéssel kapcsolatban a víz alól adott interjút a professzor a The Independentnek.

„Az emberek már ezerszer merültek ezen a területen. Az új faj mindvégig itt volt a szemünk előtt, csak mi nem figyeltünk eléggé” – mondta az új egysejtű fajról a kutató, aki a kísérlet végeztével azt állítja, hogy nagyon pozitív hatással volt rá a mélytengeri élet.

Most 56 éves vagyok. A biológiai életkorom 44 év volt, amikor lemerültem, de amikor kiszálltam a vízből, a biológiai életkorom 34 év volt

– fogalmazott a LadBible szerint a kutató, aki azt állítja, hogy meghosszabbodtak a telomerei, azaz a kromoszómáin található struktúrái, amelyek az életünk meghosszabbodásával állnak kapcsolatban. Ráadásul a vérvizsgálatok 50 százalékos csökkenést mutattak ki a szervezetében lévő összes gyulladásos markerben.

Emellett az sem kis dolog, hogy Joe Dituri új Guiness-rekordot is felállított a víz alatt töltött legtöbb napok számában, megdöntve a 73 napos régi rekordot.

(LadBible)

(Borítókép: Egy férfi úszás közben. Fotó: GettyImages)