Nagy nyomás helyeződik Vilmos hercegre, akinek felesége, Katalin hercegné és apja, Károly király is súlyos betegségben szenved. A trónörökösnek ilyen körülmények között kell egyre nagyobb szerepet vállalnia az uralkodásban.

Az utóbbi hónapokban több súlyos esemény is megrázta a királyi családot. Először kiderült, hogy III. Károly királynál rákot diagnosztizáltak, majd később Katalin hercegnénél is felfedezték az alattomos betegséget.

Vilmos hercegnek egyre nehezebb dolga van a jelenlegi helyzetben, mert támogatnia kell feleségét a gyógyulásban, miközben át kell vennie apjától az uralkodás terhét. A szakértők szerint 100 éve nem volt a királyi család ekkora válságban és több forrás is megerősítette, hogy jelenleg lényegében a herceg uralkodik édesapja helyett.

„Vilmos minden bizonnyal felismerte a helyzet súlyosságát, és tudja, hogy helyt kell állnia, hiszen egyszer majd ő lesz a király.

Ez egy fajta teszt arra, hogy mennyire lesz alkalmas erre a szerepre, ennek lehetünk most szemtanúi

– vélekedett Robert Jobson királyi szakértő.

„Vilmos és Katalin abban reménykedett, hogy több évet tölthetnek majd nyugalomban walesi hercegként és hercegnéként, és ha Isten is úgy akarja, még megkapják.

De ami érdekes a következő hónapokban, az az, hogy Vilmos sokkal hamarabb kényszerült próbára a királlyá válás terén, mint ahogyan azt elképzelte volna

– nyilatkozta a múlt héten egy másik szakértő, Jennie Bond Hamu és Gyémánt beszámolója szerint.

(Hamu és Gyémánt)

(Borítókép: Vilmos herceg. Fotó: GettyImages)