Elképesztő felvétel készült a meghibásodott FedEx-hez tartozó Boeing 767-es teherszállítóról.

Az elmúlt hónapokban rájár a rúd az amerikai repülőgépgyártóra és újra meg újra bekerül a hírekbe. Legutóbb az egyik Boeing 737 Max 9-nek kényszerleszállást kellett végrehajtania, mert kiszakadt az egyik ablaka.

Az ügy mellett még számos más biztonsági probléma is felmerült a gépeiknél, aminek következtében nem tudják időben teljesíteni a megrendeléseket, ez pedig kihatással van a fapados légitársaságok idei áraira is.

Most egy újabb Boeing 737-es került bajba, ezúttal Isztambulban. A párizsi Charles de Gaulle reptérről felszállt Boeing pilótája leszállás előtt arról tájékoztatta az isztambuli irányítótornyot, hogy nem nyílik ki az első futóműve, ezért a torony útmutatásával kísérelte meg a landolást.

A rázós megérkezésről készült felvételen látható, ahogyan a szikrák repkednek, amikor a gép orra a földhöz ér, miközben egyre nagyobb füstfelhőben siklik a kifutópályán a Boeing. A pilótának sikerült a kifutópályán tartania a 767-est, megállás után pedig a reptéri mentőegységek azonnal tűzoltóhabot fecskendeztek rá.

 (The Times)

(Borítókép: a FedEx kötelékébe tartozó egyik Boeing 737. Fotó: GettyImages)