Budapest számos toplistán helyet kapott már, nemrég pedig a legjobb autóutas célállomások közé is felvették Magyarország fővárosát.

Az elmúlt két hónapban két toplistára is felkerült Budapest, köztük a világ legszebb utcáit rangsoroló listára, valamint Európa legfenntarthatóbb városai közé. Ezen kívül egy budapesti pizzéria lett az egyik legjobb a kontinensen, valamint a legtöbb luxusnyugdíjas is a fővárosban él hazánkban.

A magyar főváros nemrég újabb top 10-es listára került fel, méghozzá a DiscoverCars.com által összeállított legjobb road tripes, vagyis autóutas célállomások közé. A website 250 ezer vélemény alapján rangsorolta a különböző országok városait, amelyek közül Hobart, az ausztráliai Tasmánia fővárosa végzett az élen. A Mount Wellington lábánál fekvő város nagyon népszerű a turisták körében, akik közül sokan szeretnek felkapaszkodni a hegycsúcsra a csodás kilátásért.

A második helyen a Madeira szigetén található portugáliai Funchal zárt, ahol az UNESCO által védett Laurisilva-erdő is található. A dobogó harmadik fokára a görög Kefalónia szigete került, ahol a Melissani-barlang a sofőrök egyik legkedveltebb célpontja.

Budapestet 820 látogató átlagban 8,81 pontra értékelte, ami a 10. helyre volt elég.

A jellemzés szerint a gyönyörű város jól ismert szecessziós építészetéről, továbbá felfedezésre ajánlják a budai hegyek kanyargós útjait, valamint a barlangokat. A javaslatok szerint érdemes még elautózni a fővárostól alig egy órányira fekvő Tatára és megnézni a 14. századi várral büszkélkedő festői várost. Mindezen túl kiemelik az Öreg-tó partját, ahol pihenésképpen nagyokat lehet sétálni és élvezni a panorámát.

A top 10

  1. Hobart, Ausztrália
  2. Funchal, Portugália
  3. Kefalonia, Görögország
  4. Ponta Delgada, Portugália
  5. Larnaca, Ciprus
  6. Christchurch, Új-Zéland
  7. Pointe-a-Pitre, Guadeloupe
  8. Menorca, Spanyolország
  9. Lanzarote, Spanyolország
  10. Budapest, Magyarország

(Borítókép: Budapest. Fotó: Getty Images)