Sussex hercegét és hercegnéjét rengeteg támadás éri, amióta elhagyták az Egyesült Királyságot és egy friss felmérés alapján ez nem is fog változni mostanában.

Harry herceg és Meghan Markle elhagyták az Egyesült királyságot és visszaléptek királyi szerepkörüktől 2020-ban. Ennek ellenére még a mai napig rivaldafényben állnak, legyen szó a legutóbbi nigériai Invictus Games-turnéjuktól kezdve Meghan Markle új amerikai Riviera Orchard márkájának elindításáig.

Azonban az, hogy valakiről sokat beszélnek, az nem egyenlő azzal, hogy valaki népszerű.

A YouGov nemrég végzett közvélemény-kutatásából kiderült, hogy kik a Mountbatten-Windsors család legnépszerűbb és legkevésbé népszerű tagjai, és úgy tűnik, hogy Harry hercegék.

Harry herceg 31 százalékos, Meghan Markle 26 százalékos támogatottságot kapott a felmérés során az emberektől.

Meghan Markle-nál csak egyetlen ember teljesített rosszabbul, András herceg (6 százalék), akit a királyi család már korábban kitagadott és akit többek között egy kiskorú szexuális zaklatásával vádoltak meg.

Ezzel szemben Károly király támogatottsága 63 százalék, Kamilla királynéé pedig 50.

„Ez a történelem legnagyobb népszerűségi zuhanása. Ahhoz, hogy a királynő után a királyi család legnépszerűbb tagjából Harry most éppen András herceg fölé került, ahhoz akarnia kellett ezt” – fogalmazott Hilary Fordwich királyi szakértő.

A Hamu és Gyémánt beszámolója szerint Harryék állandó brit bázist keresnek, Tom Quinn királyi író pedig a Mirrornak arról beszélt, hogy Harry hercegnek hiányzik a régi londoni életének néhány aspektusa, különösen a barátai.

„Elkerülhetetlenül véget ér a mézeshetek időszaka, amikor az Államokban minden új és izgalmas, és Harry rózsaszínű szemüvegen keresztül tekint vissza a múltra. Harry eltökélt szándéka, hogy megtalálja a saját állandó otthonát az Egyesült Királyságban” – vélekedett a királyi szakértő.

(Hamu és gyémánt)

(Borítókép: Meghan Markle. Fotó: GettyImages)