Egy önmagát testbeszéd szakértőnek tituláló TikToker világított rá nemrég, hogy milyen jelentés áll a torokköszörülés hátterében. Az Adrianne nevű fiatal nő a videóiban rendszeresen leplez le mindennapi testbeszédeket.

Bizonyára ön is találkozott már olyan személlyel, aki szinte minden mondata előtt a torkát köszörüli, vagy ne adj' isten ezekből a sorokból saját magára ismer. A különös gyakorlat sok esetben egy rossz szokássá válik, amely egy idő után talán magunk sem tudjuk, hogyan alakult ki, ám egy önmagát testbeszéd szakértőnek valló TikToker állítja: a beszéd előtti torokköszörülésnek kevesek által ismert jelentése van, ugyanis hasonlóan más metakommunikációkhoz, ez is egy árulkodó testbeszéd a sok közül, kivéve persze ha valamilyen egészségügyi probléma okozza.

„Néha azt jelentheti, hogy valaki mondani akar valamit, ezért valahogy nyitni szeretne, hogy elmondhassa, amit akar. Ugyanakkor azt is jelezheti, hogy megakadnak a szavak a torkán, vagyis van, amit ki szeretne mondani, de valamilyen okból ideges és tétovázik” – magyarázta Adrianne. Hozzátette: a torokköszörülés mindemellett annak jele is lehet, hogy az illető nem őszinte.

Az is előfordulhat, hogy olyasmit akar mondani, amit maga sem hisz el teljesen

– hívta fel a figyelmet a fiatal nő. Kiemelte: érdemes odafigyelni a torokköszörülés hangjára, az ugyanis sok minden elárulhat és segíthet abban, hogy eldöntsük, az eddig említettek közül mely jelentés a legvalószínűbb.

@adriannebodylanguage What questions do you have? #bodylanguage #bodylanguageexpert #fyp #bodylanguagesecrets ♬ original sound - Body Language Expert

A videó alatt több hozzászóló is a személyes tapasztalatai szerint reagált a tartalomra. Akadt egy nő, aki felelevenítette, hogy a volt férje mindig köszörülni kezdte a torkát, mielőtt hazudott úgy, hogy tudomása sem volt róla. Egy másik kommentelő hozzátette: ő több olyan embert is ismer, aki akkor csinálja ezt, ha ideges vagy szorong valami miatt. Természetesen viccelődők is akadtak, akik leszögezték, velük ilyesmi csak a pollenszezonban fordul elő vagy ha dohányoznak.

„Ne feledjétek, mindig kérdezzétek meg magatoktól: »Mit jelenthet ez még?«, ha ezt látjátok vagy halljátok egy interakcióban” – mondta Adrianne.

(LADBible)

(Borítókép: Egy torkát köszörülő férfi. Illusztráció: Getty Images)