Spencer „Corry” Jones egy 21,5 millió forint eszmei értékű állatot vadászott le, ami miatt kirúgták a sorozatból.

Új-Zélandon forgatják a Race to Survive nevű amerikai valóságshow második évadját, amelyben a játékosok túlélőképességeit feszegetik.

A műsor koncepciójának része, hogy a versenyzők saját maguk szerezzék be az élelmüket a természetben, ám a Spencer „Corry” Jones nevű játékos a megengedettnél messzebbre ment, amikor úgy döntött étvágyát egy védett madárfaj, a weka egyik példányával fogja enyhíteni.

A versenyző tisztában volt vele, hogy törvényt szeg a védett madár levadászásával, utólag azzal mentegette magát, hogy nem volt felkészülve ekkora éhségre. A férfi bocsánatot kért, és beismerte, hogy hibát követett el – írja a Refresher a Radio New Zealand információira hivatkozva.

A bocsánatkérés ellenére Spencer „Corry” Jones-t és csapattársát kizárták az évad nyolcadik epizódjában, majd felelniük kellett a helyi hatóságok előtt is.

A weka egy nagyméretű, röpképtelen madár, amely híres kíváncsi természetéről. A változó éghajlati viszonyok és a ragadozók számának megugrása miatt Új-Zéland nagy részén kihalt, így teljes mértékben védett fajjá vált. Az, aki a törvény ellenére bántja, akár két év szabadságvesztésre vagy 100 ezer új-zélandi dolláros, vagyis 21,5 millió forintos pénzbüntetésre is számíthat. A műsor versenyzői azonban szerencsések voltak.

Az új-zélandi természetvédelmi minisztérium az egyedülálló körülményekre, a szereplők fáradságára és éhségére, valamint a „szokatlan csoportdinamikai helyzetre” hivatkozva, csak írásbeli figyelmeztetésben részesítette a versenyzőket, valamint a produkciós céget.

(Refresher)

(Borítókép: Csirkét evő férfi. Fotó: GettyImages)