Harry herceg aggódik családja biztonságáért, amikor a brit szigeteken tartózkodnak és úgy véli, merényletet is tervezhetnek ellenük.

Harry herceg az ITV Tabloids on Trial című dokumentumfilmjének adott interjút, amelyben kifejtette, hogy nyomos oka van annak, hogy mindig egyedül látogat el a szülőhazájába, ugyanis attól tart, hogy merényletet fognak elkövetni ellene és szerettei ellen a róluk szóló negatív cikkek miatt.

„Ez még mindig veszélyes, és elég egyetlen magányos szereplő, egyetlen ember, aki olvassa ezeket a dolgokat, hogy ezek alapján cselekedjen.

Legyen szó késről vagy savról, vagy bármi másról, de ezek a dolgok valóban aggasztanak engem.

Ez az egyik oka annak, hogy nem hozom vissza a feleségemet ebbe az országba” – magyarázta a herceg a People szerint a dokumentumfilmben.

A Blikk hívja fel a figyelmet arra, hogy ezt az állítást alátámasztja az, hogy 2022-ben Neil Basu, a Metropolitan Rendőrség egykori terrorizmusellenes vezetője azt mondta, hogy Sussex hercegének feleségét életét valódi fenyegetések érték, amíg az Egyesült Királyságban élt

A herceg korábban azt nyilatkozta, hogy a fenyegetések miatt voltak kénytelenek elhagyni az Egyesült Királyságot, nem sokkal azután, hogy bejelentették visszalépésüket a királyi családból, mivel Királyi és Közszereplők Védelmének Végrehajtó Bizottsága (RAVEC) megvonta tőlük az automatikus jogot az Egyesült Királyság rendőrségi biztonságára.

„Az Egyesült Királyság az otthonom. Az ország központi szerepet játszik a gyermekeim örökségében, és olyan hely, ahol szeretném, ha ugyanúgy otthon éreznék magukat, mint ott, ahol jelenleg az Egyesült Államokban élnek. De ez nem valósulhat meg, ha nincs lehetőség arra, hogy biztonságban legyenek, amikor brit földön tartózkodnak. A feleségemet nem tehetem ki ilyen veszélynek, és az életem során szerzett tapasztalataim alapján nem vagyok hajlandó magamat is feleslegesen veszélynek kitenni” – szögezte le Harry herceg.

(Blikk)

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: GettyImages)