Arne Slot, a Liverpool edzője, már eldöntötte, ki fogja betölteni a védekező középpályás pozíciót az Ipswich elleni szezonnyitó mérkőzésen.

A Liverpool futballcsapatának holland edzője, Arne Slot, izgalmas nyilatkozatot tett a szezonnyitó előtt, amikor elárulta, hogy már kialakultak a tervei a védekező középpályás pozíció betöltésére. Míg a csapat Martín Zubimendi leigazolására vár, a Liverpool edzője úgy döntött, hogy már tudja, ki lesz a legmegfelelőbb a hatos pozícióra az Ipswich ellen.

A Liverpool vasárnapi felkészülési mérkőzésein vegyes eredmények születtek. Miközben a Sevilla elleni meccsen magabiztos, 4-1-es győzelmet arattak, a Las Palmas ellen csak egy döntetlenre futotta. Arne Slot elmondása szerint a középpályán több játékos, köztük Endo és Gravenberch is kipróbálta már ezt a szerepkört, de Szoboszlai Dominik is játszott már mélyebb pozícióban.

A tréner hozzátette: „Remek ötletem van arra, hogy melyik játékosomhoz illik leginkább a poszt jelenleg”. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy a középpályán lévő más játékosokkal való összehangolás is fontos szempont, ami befolyásolja a döntést.

Slot kiemelte: „Folyamatosan vizsgáljuk, melyik a legjobb csapatunk, hogy néz ki a legerősebb felállásunk.

Ma ezt láttuk, de nem készpénz, hogy a jövő héten is így lesz.

Ezzel jelezte, hogy bár van egy elképzelése a kezdőcsapatról, a végső döntés még változhat az elkövetkezendő napok folyamán – írja a Sport 365.  

A Liverpool szurkolói már alig várják, hogy megtudják, kik lesznek azok a játékosok, akik valóban kezdőként lépnek pályára az Ipswich elleni mérkőzésen, amelyet a Spíler1 TV élőben közvetít majd szombat délután 13:30-tól.

(Borítókép: Arne Slot és Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)