A 40 éves maláj nő szokásos kocogására indult egy parkban, amikor váratlanul egy csapat vidra támadt rá, és teljesen összeharapdálták.

Megrázó élményben volt része egy malajziai nőnek, amikor gyanútlanul futni indult a Kota Kinabaluban található Tanjung Aru sportparkban. Mariasella Harunt kocogás közben teljesen váratlanul egy vidracsapat támadta meg, és teljesen összeharapdálták, mielőtt el tudott menekülni a bevadult állatoktól.

„Láttam, hogy valami előbukkan a csatornából, és azt hittem, hogy csak egy macska. De aztán a vidra kiugrott a vízből és megharapott.

Akkor döbbentem rá, hogy sokan vannak. Rám vetették magukat, felállni sem tudtam

– emlékezett vissza a 40 éves háziasszony, aki öt percen át küzdött a vízi állatokkal, mire más kocogók ki tudták szabadítani, miközben őket is megharapták a négylábú gengszterek.

Harun súlyos sebeket szerzett a lábán, a kezén és a fején is, és az eset után azonnal kórházba szállították. Antibakteriális gyógyszereket, illetve veszettség elleni oltást, kapott, és a harapások súlyossága miatt bent tartották megfigyelésre. A nő felidézte, hogy korábban is látott már vidrákat futás közben, de ahogy akkor, ezúttal sem tett semmit, amivel kiprovokálhatta volna a támadást.

A hatóságok egy vadvédelmi csapatot küldtek a parkba, hogy szemmel tartsák a vidracsapatot, amely ugyan lelépett a támadás helyszínéről, de az állatok a parkban bújtak el. 

„Az előzetes vizsgálatok megállapították, hogy az állatok azért mentek be a szabadidőközpontba, hogy élelmet keressenek a park tavacskájában” – nyilatkozta Roland Oliver Niun, a Sabah állami Vadvédelmi Felügyelet igazgatója. „Valóban él egy vad vidrapopuláció a közelben, és sajnos azt is látjuk, hogy az őket etető látogatók hatására kezd megváltozni az állatok viselkedése"  – tette hozzá. 

Az igazgató szerint ez volt ez első vidratámadás a városban, és már csak azért is meglepő esemény, mert a vidrák alapvetően békés állatok. Ez a csapat valószínűleg egy sérült kerítésen keresztül jutott a parkba, és a szakemberek befogás után kitelepítik őket egy háborítatlan területre.

(TheStar)

(Borítókép: vízben lazító vidra. Illusztráció: Getty Images)