A Poltergeist című film méltán az egyik leghíresebb természetfeletti horror a nyolcvanas évekből. A hátborzongató történet házát nemrég eladták, és hamarosan Airbnb bérlők retteghetnek a szellemek között.

A Steven Spielberg nevével fémjelzett horrorklasszikus, a Poltergeist - Kopogó szellem 1982-ben vonult be a félelmetes filmek, és az év kasszasikerei közé. A folytatások természetesen már nem tudták megugrani az első film színvonalát, de a történet, és a film forgatási helyszíne legendás lett.

A kaliforniai Simi Valleyben található Poltergeist-házat 1979 óta először, néhány hónapja dobták az ingatlanpiacra, és akkora volt az érdeklődés, hogy 100 ezer dollárral a meghirdetett ár felett, hivatalosan 1,28 millió dollárért vagyis 450 millió forintért kelt el. Ráadásul a tulajdonos Airbnb szállást tervez létrehozni benne, és ehhez a klasszikus horrorfilmben használt díszletekhez hasonlóan alakítják át a belső tereket.

A Poltergeist története szerint egy külvárosi házat (amelyről később kiderül, hogy egy temetkezési helyre épült) démoni szellemek kísértenek, amelyek el akarják üldözni a beköltözött Freeling családot. Ám nem csak a film borzongató, hanem a forgatás körülményei is, hiszen ez a film az egyike a híres megátkozott horrorfilmeknek. A franchise több szereplője idő előtt meghalt, például Heather O'Rourke, aki 1988. februárjában, 12 évesen hunyt el tragikus körülmények között, vagy Dominique Dunne, akit 1982. novemberében, 22 évesen gyilkolt meg volt barátja.

Ráadásul a forgatáson modellek helyett igazi csontvázakat használtak, amit az egyik főszereplő, JoBeth Williams csak hosszú évekkel később, az egyik speciális effektes kollégájától tudott meg.

„Nem tudom, honnan vették őket, de ez nagyon felháborított. Örülök, hogy ezt akkor még nem tudtam, mert akkor tényleg nagyon sikítottam volna" –  mondta a színésznő egy interjúban a film 40. évfordulója alkalmából. 

A rettegés és a különleges helyszín tehát adott a kalandvágyó bérlőknek, ám a pontos dátumra, hogy mikortól foglalható a horrorház, egyelőre még várni kell.

(Daily Mail)

(Borítókép: jelenet a Poltergeist - Kopogó szellem című filmből. Fotó: Northfoto)