Szűk egy évvel ezelőtt már meglebegtette a New York Magazine, hogy az úgynevezett full-bush brazil fazon az új punciszőr trend. 2015. január elején az Alternet cikke azt sugallja, hogy ez az év bizony a full-bush brazil fazon éve lesz – azaz nagyítóval kell majd keresni a másmilyen fazont a nőkön. 

Vége a tetszőleges punciszőr divatnak, és a helyét a full-bush brazil punciszőr veheti át – a nők egy része biztosan követni fogja az új divatot. A full bush brazil gyantázás azt jelenti,  hogy amíg fent minden természetes, lent minden csupasz – azaz a lényegi részeknél nincs szőrzet. A szeméremdomb tájékán hagyott intim szőr is valamennyire fazonírozott, a bikinivonalnál legalábbis biztosan. Azok, akik eddig mindent megtettek azért, hogy kikoptassák onnan a szőrzetüket, nehéz helyzetben lesznek, ugyanis nemcsak pár szál szőrről van szó a Vénusz-dombon, hanem rengetegről. 

Az, hogy hogyan jutott idáig a szőrzet divat, valamennyire a kilencvenes évek divatjának újraértelmezéséről is magyarázható, és ez kiterjedhet a szőrzet kérdéskörére is – bár a trend egyelőre csak a lábak közét érte el. A hónaljszőrzetet egyelőre nem érinti ez a divat, bár már a pornóiparban is akad olyan pornós, aki ezzel tűnik ki a tömegből.

A hippidivat (a természetesség mint divat) és a feminizmus (a kislányos divat mellőzése) előretörése is okai lehetnek annak, hogy az intim szőrzet ilyen formában lesz divat. Az Alternet szerint az amatőr pornó is hatással lehetett erre, sőt, ha tovább gondoljuk, akkor oda is kilyukadhatunk, hogy az internet miatt viselhet egyre több nő szőrt a lába között. Ha belegondolunk abba, hogyan reagált bárki öt évvel ezelőtt a szeméremdomb-szőrzet gondolatára, akkor látható a változás:  már sokkal kevésbé sokkoló a szőr látványa. 

A divaton túl előnye is van, a full-bush brazil szőrzettel kevesebbet kell bajlódni (kisebesedés, gyulladások), és a higiéniai előnyök, illetve a szex élvezete sem változik. Az intim szőrnek van szerepe a szervezet védekezési mechanizmusában, így valamennyire az sem vész el – kivéve a bejáratot, ahol a trendnek megfelelően nincs szőr. 

 A látszólag ápolatlan, de valójában precízen szőrtelenített és vágott szőrzet eddig sosem volt divatban. Az emberek már ókorban is foglalkoztak azzal, hogy a lábuk közét esztétikusabbá tegyék, évszázadokkal később parókát viseltek ott is, aztán a pornóipar az egész területet lecsupaszította a látvány érdekében a 2000-es években.