Karen Danczuk a szelfik királynőjeként emlegeti magát. Sok nőtől hallottunk már hasonló önmeghatározást, de Danczuk abban különbözik a többitől, hogy a brit képviselő, Simon Danczuk felesége. Ami ennél is népszerűbbé teszi Danczuknét, hogy az esetek nagyrészében jó mélyen kivágott felső van rajta önfotózás közben, és a mellei is tekintélyes méretűek hozzá. Ennyi természetesen már elég is ahhoz, hogy állandóan támadják Twitteren és élőben is, mivel sokak szerint egy nem méltó egy törvényhozó feleségéhez.

„Ne próbálják úgy beállítani, mintha azért molesztálnának gyerekeket manapság, mert én sokszor hordok mélyen dekoltált felsőket” – mondta a NY Dailynek elég egyértelműen a nő. Az ő produkciója egyébként nem feltétlenül a csöcsök miatt van, hanem azért is kap támadásokat, férje 16 évvel idősebb. A legnépszerűbb kritika mégis az, hogy ezzel a egésszel rossz példát mutat a fiatal angol lányoknak. „Ha bikiniben sétálnék az utcán, az sem lenne ok arra, hogy a férfiaknak pedofil gondolatai támadjanak. Ezekre nincs magyarázat, engem ne hibáztasson senki” – mondta el elég egyértelműen.

Karen Danczuk online karrierjével szeptemberben már foglalkoztunk behatóbban, akkor az ötödik legszexibb politikusnőnek választották.