Bár én azt hittem, hogy 2015-ben az Instagram már rég nem fog menőnek számítani, de a Buzzfeeden valaki rávilágított arra, hogy bizony még mindig érdemes mélyebben foglalkozni vele. Annyira, hogy ha eddig nem volt tisztában vele, hogy lehet sikeres instán, most megtudhatja, mert a szerző tinédzser húga pontokba szedte a lényeget.

1. Időzítés

Állítólag a vasárnap esték a legjobb időpontok a posztolásra, mert akkor mindenki unatkozik, és nem a házifeladatával foglalkozik. Ez nyilván így van, ha az ember tinédzser, de nem csak tizenévesek instagramoznak.

Ellenben szerinte a reggeli posztoknak sincs sok értelme, bár szerintem meg pont annak van, hisz mi az első dolga az embernek reggel? Bevonulni a vécére a telefonjával, hogy aztán ilyeneket lásson az elsők között:

2. Mértéktartás

Nem kell ÁLLANDÓAN képeket posztolni. Főleg nem szelfiket, mert azt mások hamar megunják.

3. Kivételek

Persze vannak kivételek, mikor aztán tényleg sok megosztani dolog történik az emberrel. Például nyaralni megy, vagy valami óriási bulikán vesz részt.

4. A szelfizés szigorú szabályai

Először is legyen spontán, és lehetőleg vicces, illetve redukálja mondjuk heti egyre a szelfik számát. Amiket amúgy nem kell túl komolyan venni, és tényleg csak akkor kell megosztani a nyilvánossággal, ha valóban jól sikerültek.

5. #nofilter

Egyértelmű. A filterek használata már rég nem divat.

6. Ironikus hashtagelés

Ne használjon hashtageket, maximum ironizálva, ellenben használjon minél több emojit. Már ha valóban tinilánynak érzi magát.

7. A TBT (régi fotók) TÉNYLEG régi fotók legyenek

A TBT (Throwback Thursday) az, amikor valaki régesrégi fotókat oszt meg magáról. És a régesrégi ebben az esetben nem azt jelenti, hogy posztol egy olyan fotót, ami tavalyelőtt készült.

8. Kegyetlennek kell lenni

Az Instagram-expert tinilány szerint azt, akik nem követ vissza, ki kell követni. Kivéve, ha az illető celeb.

9. Tanulni kell a Kardashianoktól

Hisz nyilván ők az Instagram királynői. Vagyis ezt magyarázni sem kell.

10. Semmiképpen se legyen privát a profilja

Mert ha valakinek takargatnivalója van, az inkább ne is használja az Instagramot. És mert privát profillal nem lesz senki sem népszerű.

+1 senki ne vegye komolyan

Mert ez az Instagram. Csináljon mindenki azt, amit akar.