Tudja, abból az évtizedből, aminek már több mint

15 éve vége van.

Biztos, hogy van pár érdekesség az alábbiakban, amire rá fog csodálkozni. Illetve tuti, hogy körülbelül öt percen belül el fog kezdeni 90-es évekbeli slágereket hallgatni.

1.
A 8 perc 58 másodpercével még mindig a Guns N' Roses November Rainje a leghosszabb olyan szám, ami bekerült a tíz legjobb közé a Billboard 100-as listáján.

2.
Sinéad O’Connor Nothing Compares 2 U című számát Prince írta. Kár, hogy nem ő tette híressé.

3.
Brandy és Monica The Boy Is Mine című száma 13 hetet töltött a Billboard 100-as listájának csúcsán. Az több, mint 3 hónap.

4.
Sir Mix-a-lot azután írta meg Baby Got Back című számát, miután észrevette, hogy a reklámokban szereplő nők sokkal vékonyabbak, mint akiket ő ismer a való életben.

5.
Az Oasis rommá játszott Wonderwall című száma eredetileg a Wishing Stone címet kapta.

6.
Mikor Seal megírta a Kiss From a Rose című számát, egyetlen hangszeren sem tudott játszani.

7.
Madonna Ray of Lightja eredetilag több mint 10 perc hosszú volt. Szerencsére végül lerövidítették.

8.
Britney Spears első nagy slágerének klipjében, a Baby One More Time-ban az énekesnő azóta már ikonikussá vált ruháját az egyik Kmart-ból szerezték be. Ami körülbelül olyan, mintha itt megvették volna a Tescoban.

9.
Cher Believe című száma volt az első olyan sláger, amelyben szándékosan torzították el teljesen az énekes hangját autotune-nal.

10.
A Nirvana Smells Like Teen Spirit-je azután kapta ezt a címet, hogy a Bikini Kill egyik tagja, Kathleen Hanna részegen felírta Kurt Cobain lakásának falára, hogy Kurt smells like teen spirit.

11.
A Massive Attack Teardrop című számában majdnem Madonna énekelt, aztán szerencsére a a Cocteau Twins Elizabeth Fraserje kapta meg helyette ezt a feladatot.

12.
Fatboy Slim Praise You-jáhozu készített videóklip 1000 dollárból kijött. Ami rettenetően kevés, főleg ahhoz képest, hogy végül mekkora siker lett. Nemmellékesen amúgy Spike Jonze rendezte, és szerepelt is benne.

13.
A Hanson mai napig is borzalmasan idegesítő számát, az MMMbop-ot a The Beach Boys inspirálta.

14.
Annak, aki tudja, mi az a Real Housewives, valószínűleg érdekes lesz, hogy a Real Housewives of Atlantában szereplő Kandi Burruss volt az egyik írója a TLC grammy-díjas No Scrubs című számának.

15.
A legelső rap-szám, ami első helyet ért el a slágerlistákon, Vanilla Ice Ice Ice Baby-je volt.

16.
Mariah Carey rendezte a Fantasy című videóklipjét. Óriási tehetség kellett hozzá, mert végig az látszódik benne, hogy Carey énekel, miközben görkorcsolyázik, illetve a hullámvasúton ül.

17.
A Blur a Song 2-t elvileg egy paródiának szánta, hogy így figurázzák ki az amerikai grunge szcénát.

És ha érdekli még több 90-es évekbeli zenés funfact, olvassa el a Buzzfeeden.