Flordiában elvégezték a világ első péniszredukció műtétjét, egy 17 éves fiú farkát kisebbítették az orvosok. „A fiú amiatt fordult az orvosokhoz, mert úgy érezte, a farka túl nagy a közösüléshez" – írja a Huffingtonpost.

„A pénisze akkora volt felállítva mint egy léggömb" – mondta a Daily Mailnek Rafael Carrion urológus a Dél-Floridai Egyetemről.
A fiú péniszének hossza 17 centiméter volt állítólag, a vastagsága pedig 25 centiméter. A formája és a vastagsága miatt a 17 éves fiú vérszegénységben szenvedett, továbbá a benne áramló szabálytalan vérsejtek állandó merevedést és tartós fájdalmat generáltak. A fiúnak 10 éves kora óta folyamatosan deformálódhatott a pénisze.

A mérete miatt nem tudott sportolni, vagy csak úgy, ha rengeteg ruhával takarta el magát, és a szex sem jött össze valószínűleg ekkora mérettel. Az urológus azt nyilatkozta, hogy nem talált példát a farok kisebbítő műtétre, mégis úgy döntött az orvos csapatával, hogy lefaragnak a fiú farkából. Pont ennek ellentéte, a vastagítás az, ami miatt többen a plasztikázás mellett döntenek.

Az orvosok a vastagságot arányosan csökkentették, mindkét oldalról szöveteket távolítottak el. A floridai orvos azt is elmondta a lapnak, hogy a fiú nagyon elégedett az eredménnyel, még mindig nagy ugyan a mérete, de a formája sokal szabályosabb.