A TheDebrief újságírója arra vetemedett, hogy egy teljes héten át afrodiziákumokat evett, kíváncsiságból. Az eredmény meglepő: a szexuális vágya nem változott, viszont gazdagabb lett egy ételmérgezéssel.

Az afrodiziákumok szerelmi vágykeltő fűszerek és ételek, amik fizikailag és pszichésen is serkentően hatnak az érzékiségért felelős receptorokra – állítólag. Évszázados múltja van a vágykeltő ételeknek, szerelmi bájitaloknak, ezek leginkább hiedelmekre épülnek, de természetesen ma már rengeteg internetes fórumon és oldalon van okoskodó írás az afrodiziákumok élettani hatásairól. 

Hétfő: Chili

A TheDebrief újságírója a nemi vágyainak felélesztésére rengeteg pénzt költött, és minden nap evett valamilyen afrodoziákumot. Hétfőn chilit evett, amiből azt a tanulságot vonta le, hogy senkinek nem ajánlja, hogy a chili aprítása után bárki nemi szervével játsszon. Reggelire rántottát evett tabasco szósszal, ebédre tom yum levest, vacsorára vietnámi étteremben tenger gyümölcseit választott friss chilivel és extra csípős szósszal. És igen, elkövette azt a hibát, hogy a chili után hozzányúlt a saját nemi szervéhez, és alig bírta ki – elzsibbadt a csiklója.

Kedd: Avokádó

Kedden az avokádót választotta, reggelire avokádó turmixot készített, ebédre avokádós szendvicset evett chili pehellyel, vacsorára pedig garnélát avokádóval és rukkolával. Az avokádóval különösebben nem volt problémája, azonbana garnélának köszönhetően elrontotta a gyomrát, és ételmérgezése lett.

Szerda: Spárga

Szerdán a spárgával próbálkozott (spárga tojással, hollandi mártással és csirkéve), és mivel a partnere aznap sokáig dolgozott, majd hullaként tért haza, ezért magával próbálkozott a fürdőszobában. Végülis a spárga bevált.

Csütörtök: Görögdinnye

Csütörtökön görögdinnye napot tartott, a görögdinnyének állítólag olyan a hatása, mint kábé a Viagrának, a potencianövelő tulajdonságát a benne lévő citrullinnak köszönheti. A tesztelő újságíró görögdinnye levet ivott reggelire, ebédre fetával ette a gyümölcsöt, vacsorára szintén csak a levét itta meg négy pohár bor társaságában. Úgy emlékszik vissza magára, hogy csodálatos volt az ágyban, a pasija szerint határozottan nem volt szexis, nem volt vicces, és ez így nagyon nem volt jó. 

Péntek: Füge

Pénteken fügenapot tartott, reggelire fügét választott joghurttal, ebédre fügesalátát és sajtot , vacsorára sonkás és fügés pizzát. „Nem tudom, hogy a füge miatt-e, vagy az a tény,hogy nagyon nőiesen éreztem magam, finnyásan ettem az egzotikus salátámat (még részegen), de arról fantáziáltam, hogy egy gyönyörű spanyol pék vagyok, aki boldogan dagasztja a tésztát, latin dallamokat hallgatva" – írja, és azt is megosztotta, hogy elég romantikus estében volt része, szexszel.

Szombat: Osztriga

Szombatra és vasárnapra tartogatta az osztrigát és a csokoládét. Szombaton hajnalban a halpiacra sietett, hogy megtöltse a fagyasztóját, majd visszafeküdt aludni, és nem is reggelizett. Ebédre és vacsorára osztrigát evett mindenféle tengeri lénnyel és alkohollal együtt, és úgy tűnik, bevált. Szombaton jót szexelt, és ahogy írja, egyszerűen van valami kissé dekadens dolog az osztriga evésben, lehet, hogy azért vált be. Valószínűleg inkább az osztrigát kísérő alkohol miatt.

Vasárnap: Csokoládé 

A csokoládé napot egyáltalán nem élvezte, chilivel ette a csokit, reggelire forró csokit ivott, véleménye szerint ez volt a legrosszabb ötlet az egész héten. A szex elmaradt aznap, de összességében nézve egész jól teljesítettek a héten a partnerével szex terén.

Ha a tapasztalatokat megnézzük, inkább az látszik, hogy akármit evett, amit szeretett enni, és ami mellé alkoholt ivott, abból szex lett. Hogy ennek mennyi köze van az afrodiziákumokhoz, arról egész biztos lehetne vitatkozni, a lényeg az, hogy kísérletezni lehet, de az a pár pohár bor nagyon jól jöhet.