A Reddit eddig arról volt híres, hogy szinte teljesen szabadon áramolhatott rajta bármiylen tartalom anonim módon is, de úgy tűnik, ennek vége: a fél éve hatalmas port kavart Fappening névre hallgató botrány után (egy rakás celeb meztelen képét lopták el a telefonjukról, és azokat leginkább Redditen terjesztették) új szabályzat született meg, aminek értelmében mostantól nem lehet a felhasználó adatai nélkül közzé tenni meztelen képeket – írja a Mashable.

„Mindegy, ki vagy, megtiltjuk, hogy egy fotó, videó vagy bármilyen szexuális tartalmú dolog felkerülhessen a Redditre a jóváhagyásod nélkül. Tudjuk, hogy ezek a személyeskedő képek a zaklatás egy formái is, és azonnal eltávolítjuk őkat, ha észre vesszük” – írták a Reddit hivatalos közleményében.

A szabályváltoztatás nyilvánvalóan annak is köszönhető, hogy a Redditet sokadjára támadák meg nyilvánosan a túl laza szabályai miatt. Ezért is volt lehetőség arra, hogy teljesne névtelenül terjedjenek rajta többek közt Jennifer Lawrence, Kelly Brook és Kim Kardashian privát célra készült képei. „Tavaly elvesztettük a lehetőséget, hogy a közösségi média vezetőivé válhassunk, mert nem tudtuk a személyes tartalmakat megvédeni” – ismerték be hibájukat.