shutterstock 193135019

15 centis a farka? Nem kell szégyenkeznie

2015.03.04. 16:36

Az egyik legtöbbet feltett kérdés a farokméretről az, hogy mekkora a normális, erre a kérdésre a választ ismét szakemberek keresték. A King's College London és a londoni NHS (nemzeti egészségügyi szolgálat) 15 521 férfi farkát vizsgálta, és arra a következtetésre jutottak, hogy az átlagos farokméret petyhüdt állapotban 9,16 centi, az átlagos méret merev állapotban 13,12 centi hosszú – tette közzé az Independent.

„Úgy véljük, a grafikonok segítségével az orvosok a férfiak nagy többségét megnyugtathatják, hogy a péniszméretük a normál tartományba esik. Mi is használjuk a grafikonokat, hogy megvizsgáljuk az eltérést, mit hisznek a férfiak a méretükről, hova tartoznak a grafikonokon, és hol helyezkednek el ténylegesen, vagy amit ők hisznek, hogy hol kellene lenniük” – mondta a londoni King's College Pszichiátriai, Pszichológiai és Neurológiai Intézet munkatársa, Dr. David Veale, aki a kutatást vezette. A Science.org szerint a férfiak 55%-a elégedett a farokméretével, a többiek nem.

Az elemzés orvosi szempontból nézve arra is jó, hogy segítsen a testképzavaros férfiakon, azokon, akik szoronganak a farokméretükön, és azokon is, akik súlyos testképzavarral küszködnek. Az alábbi grafikon azt mutatja meg, hogy a kiugró értékek ritkák, azaz 100 férfiből csak ötnek nagyobb a pénisze 16 centinél. Igaz ez az alsó értékre is,100 férfiből csak ötnek kisebb a farka 10 centinél. 

Fotó: Sciencemag.org
Fotó: Sciencemag.org

A kutatók azt is megnézték, hogy van-e összefüggés a farokméret és más testrész mérete közt – a cipőméret és a farokméret nagysága is egyike a legtöbbet feltett kérdéseknek a farokméretről. A több mint 15 ezer férfit megvizsgálva arra jutottak a szakemberek, hogy

sem a lábmérettel, sem az ujjak hosszával, sem a testmagassággal, sem a BMI testtömegindexszel nem áll kapcsolatban a farok mérete.

A Science.org szerint az egyetlen következtetés, amit le lehet vonni, az az, ha valakinek nagyobb a zoknija, annak nagy a lába. És kapaszkodjanak meg, a tudosók nem találtak összefüggést a farokméret és az etnikai hovatartozás között sem.