A MyFreeCam nevű, webkamerás csetszolgáltatás egyik modelljével, Ashe Mareeval készített érdekes videót a Buzzfeed. Az ilyen oldalaknak az a lényegük, hogy valódi lányokkal lehet csetelni, pénzért ilyen-olyan dolgokra rábírni őket, például vetkőzésre.

A MyFreeCamen zsetonokat (token) lehet vásárolni, 10 zseton egy dollárba kerül. A szolgáltatások árait zsetonokban határozzák meg. Egy közös cset egy lánnyal, amiben több résztvevő is van, a résztvevőknek percenként 10 tokenbe, vagyis egy dollárba kerül. Ez átszámítva körülbelül kétezer forintos órabér.

Egy-egy privát cset pedig ennek a sokszorosát hozza be, ezzel 60 tokent lehet keresni percenként, ami óránként kb. 17 ezer forintos órabérnek felel meg. Ezen felül jönnek az olyan extrák, mint hogy Ashe mondjuk elfenekelje magát (5 dollár), vagy mondjuk Snapchat-hozzáférést adjon (80 dollár).

Azt nem tudni, hogy az oldal üzemeltetője ezekből mennyit rak el, de a legtöbb helyen azt írják, hogy a befolyt összeg felét, de még így is elég jó bevétel, nem véletlen, hogy a 22 éves lány is az oldalon kötött ki.

„Ez a munka nem való mindenkinek. Ezt fontos elmondani, sok fiatal lány néz, tetszik nekik, ahogy kinézek, ahogy a lakásom kinéz, de nem látják, hogy milyen munka kell ehhez. Ráadásul csak azt látják, amit megmutatok nekik az életemből” – mondta a Buzzfeednek Ashe Maree, aki elég népszerű szereplője az oldalnak, Twitteren például 78 ezer követője van.

Maree abban a szerencsés helyzetben van, hogy a lakásában van egy külön szoba, ahol dolgozni tud, amit direkt úgy rendezett be, hogy divatos, kívánatos, esztétikus legyen, szóval hogy passzoljon a munkájához. A lakása többi részét nem is mutatja a videóban, egy pillanatra feltűnik az egyik szoba, amikor a mondjuk dolgozószobának nevezhető helyiségbe lépnek, ez meglehetőse puritán szoba benyomását kelti, különösen a dolgozóhoz képest.

Azt mondja, azért van szüksége a teljesen külön környezetre a munkához, mert igazából elég megeröltető sok ember előtt végezni ezt a munkát, jó, hogy olyan a környezet, amiben jól érzi magát, nem feszélyezi semmi sem.

Naponta két órán keresztül készülődik és sminkel, hogy beüljön a szobába. „Alapvetően szexuális fantáziákat árulunk. Mint minden más szexmunkában, ennek is van egy személyes aspektusa. A webcames lányok általában otthon vannak, magukról szoktak beszélni, néhányan őszinték, néhányan kicsit felvágnak, hogy lazábbnak tűnjenek, de az a lényeg, hogy nagyon személyes élményben van része a fogyasztóknak” – mondta.

Ő egyébként nem tartozik a teljesen őszinték közé. Az adatlapján azt írja magáról, hogy szingli, de az egész vállalkozást a fiújával közösen csinálja. Ő modellkedik, a fiúja pedig készíti a fotókat, menedzseli a közösségi médiás tevékenységeket.

„Lehet, hogy csak a seggért jössz, vagy a mellért, de mindenképpen kapsz mellé egy kis személyiséget is” – mondta. Ahogy azt is, hogy ehhez a munkához pont ezért elég vastag bőr kell. Amikor elkezdte az egész interneten meztelenkedést, még 18 éves korában Tumblr-en, akkor nem volt annyira magabiztos, mint most, de a munka megedzette.

A beszélgetés közben végig hangsúlyozta, hogy ő ugyanolyan bizonytalan, átlagos lány, mint bármilyen más 22 éves lány. Beszélt például arról, hogy étkezési zavarai voltak, valamint emésztési problémái, ezért egy időben hirtelen, sokat fogyott. Ez nem tett jót az önértékelésének, ahogy az sem, hogy piszkálták is miatta, de aztán megtanulta elfogadni magát.

„Imádom a munkám, és folytatni fogom, nem érdekel, hogy mennyire fogyok le. Az egész életemet megváltoztatta, hogy elfogadtam magam, hogy elfogadtam, hogy ne legyek magammal olyan szigorú. Sokkal boldogabb ember vagyok, és nem csak a munkám miatt” – mondta.