33

Kitaláljuk, mi történt Twin Peaksben az elmúlt 25 évben!

2015.04.08. 15:39

Pont 25 éve, 1990. április 8-án ment le először a tévében Amerikában a legelső Twin Peaks-rész. David Lynch ugyan visszakozott, de ettől függetlenül biztos, hogy a világ legjobb sorozata jövőre folytatódni fog 9 új résszel. Ezek feltehetőleg a jelenben játszódnak majd, így valahogy meg kell oldania a készítőknek, hogy kivel mi történt a sorozat felejthetetlen utolsó epizódja és 2015 között.

(A precizitás kedvéért idekívánkozik, hogy a Twin Peaks első két évada egészen konkrétan 1989. február 24-e és március vége között játszódik, szóval ha a folytatás idejét 2016-ra lövik be, akkor nem 25, hanem inkább 27 év lesz a távlat a két idősík között.)

Alább sorra vesszük a Twin Peaks főbb szereplőit és összefoglaljuk, hogy mi minden történt velük a sorozat eddigi részeiben – ebben egy csomó poén nyilván lelövődik, úgyhogy ha ön még nem látta a Twin Peakset, akkor innen már ne is olvasson tovább, hanem egyrészt szégyellje magát, másrészt túrja elő valahonnan a sorozatot és nézze meg idén tavasszal!

Mindegyik karakterhez mondunk négy lehetőséget, hogy vajon mi történhetett velük az elmúlt 25 évben, azaz hogy honnan fog folytatódni a sorozat jövőre! Ön válassza ki az önnek legszimpatikusabb verziót és szavazzon! Miután végigment az összes szereplőn, akkor a végére ki fog alakulni, hogy ha közfelkiáltáson múlna Twin Peaks sorsa, akkor hogyan nézne ki a tévétörténelem legviccesebb, legfurább és legmisztikusabb kisvárosa 2016-ban!

Cooper ügynök

Cooper ügynök és a titokzatos törpe
Cooper ügynök és a titokzatos törpe

Cooper ügynököt Kyle MacLachlan játszotta, őt az FBI küldi Twin Peaksbe, hogy kinyomozza, ki ölte meg Laura Palmert. Cooper ügynök azonban a kisvárosban marad akkor is, amikor a gyilkos kilétére már fény derült. A nyomozó mindig szimpatikus, erkölcsös és empatikus, de az utolsó rész azzal végződik, hogy kiderül, hogy beléköltözött Gyilkos BOB szelleme. Innen kellett volna folytatódnia a harmadik évadnak, ha az ABC tévécsatorna megrendeli a harmadik évadot 1991-ben – de nem rendelte meg. De jövőre viszont megtudjuk, hogy Cooper ügynök tényleg gonosszá vált-e, addig is szavazzon egyet, hogy ön szerint mi a helyzet, mi lett a sorsa a kávé- és pitemániás rendőrnek az azóta eltelt 25 évben!

Mi lett Cooper ügynökkel a 25 év alatt?

Laura Palmer

Laura Palmer fotója
Laura Palmer fotója

A sorozat első részének első jelenete az, hogy megtalálják Laura Palmer hulláját, nejlonba csavarva. Sheryl Lee annyira jól játszotta a hullát ebben az első részben, hogy a sorozat készítői mindenképpen vissza akarták őt hozni egy rendes szerepre is. Ez lett Maddy Ferguson, Laura Palmer unokatestvére, akit szintén Sheryl Lee játszott, csak barna hajjal – viszont ez a karakter szintén Gyilkos BOB áldozatává válik a sorozat egyik talán legfélelmetesebb jelenetében. Állítólag Sheryl Lee szerepelni fog a Twin Peaks folytatásában, de vajon hogyan, ha már kétszer is meghalt? Döntse el ön alább!

Mi történt Laura Palmerrel a 25 év alatt?

Truman sheriff

Truman sheriff komolyan néz
Truman sheriff komolyan néz

Twin Peaks becsületes rendőrkapitánya rengeteget szerepelt a képernyőn, de utólag visszatekintve valahogy ő volt a legkevésbé érdekes karakter a sorozatban. Mindenhol ott volt, de általában csak azért, hogy Cooper ügynöknek legyen kihez beszélnie (a diktafonon/Diane-en kívül). Szinte nem is történik vele semmi a két teljes évadban azon kívül, hogy szerelmes lesz Josie-ba, aztán meg búslakodik egy nagyot, amikor Josie meghal és fiókhúzógomb lesz belőle. Kell egyáltalán Truman sheriff a folytatásba?

Mi történt Truman sheriffel az elmúlt 25 évben?

Donna Hayward

Donna Hayward valamit forgat a fejében
Donna Hayward valamit forgat a fejében

Laura Palmer legjobb barátnője valószínűleg nem hiányozhat a folytatásból, nagy problem azonban, hogy az őt alakító Lara Flynn Boyle idő közben annyit plasztikáztatott, hogy nála már Moira Kelly is jobban hasonlít Donna Haywardra (Moira Kell játszotta ezt a szerepet a '92-es Tűz, jöjj velem! című mozifilmben). A helyi doki lánya úgy fejezte be a sorozatot, hogy nem lehet tudni, hogy akkor még mindig szerelmesek-e egymásba a motoros Jamesszel, azt viszont igen, hogy az igazi, vér szerinti apja nem is a doki, hanem a szállodatulajdonos Ben Horne. Hmm.

Mi történt Donna Haywarddal az elmúlt 25 évben?

Bobby Briggs

Bobbynak nagyon sok haja van
Bobbynak nagyon sok haja van

Bobby volt hivatalosan Laura Palmer pasija a gyilkosságkor, de ekkor már mindketten csalták a másikat. Laura igazából Jamesbe volt szerelmes, Bobby meg Shelley-be, akinek a fináléban a kezét is megkérte. Az már biztos, hogy a Bobbyt játszó Dana Ashbrook vissza fog térni a folytatásban, de vajon mi legyen vele 25 év elteltével? Shelley gonosz és erőszakos férje, Leo ugyan a sorozat felénél elbutult, de nem halt meg, és Bobbyval kapcsolatban az is végig kétséges volt, hogy piti bűnöző lesz-e belőle vagy jó útra tér. Ön szerint?

Mit csinált Bobby Briggs ez alatt a 25 év alatt?

Shelley Johnson

Shelly Johnson sosem volt szerencsés a szerelemben
Shelly Johnson sosem volt szerencsés a szerelemben

Volt Twin Peaksben egy pincérnő, akitől mindenkinek jobban esett a szelet pite kávéval: az elragadó szépségű Shelley Johnson. Sajna ő házasdoni nem tudott olyan jól, mint felszolgálni, fent már említett férje csak verte és elvárta, hogy kiszolgálják, aztán meg elbutult-lebénult, és a második évadot egy pókokkal teli csapdában végezte. Vajon Shelley kitart mellette 25 év után is, vagy igent mond Bobbynak, vagy valami egészen más történik vele?

Hogyan folytatódott Shelly Johnson élete a 25 év alatt?

Ben Horne

Ben Horne-t egy ideig Laura Palmer meggyilkolásával is gyanúsították
Ben Horne-t egy ideig Laura Palmer meggyilkolásával is gyanúsították

A sztori szerint Ben Horne-é volt fél Twin Peaks a The Great Northern szállodától a Horne nagyáruházon keresztül a helyi bordélyig, így nem csoda, hogy a Tuskó Ladyn kívül ő is biztosan vissza fog térni a folytatásban. De vajon milyen lesz ő 25 év elteltével? Az első évadot cinikus és korrupt üzletemberként kezdi, azonban egy sor megrázkódtatás után úgy dönt, drasztikusan változtat az életmódján és megjavul. Mondjuk az is igaz, hogy ő már akkoriban sem volt fiatal, a szerepet játszó Richard Beymer már 77 éves!

Mi lett a sorsa Ben Horne-nak most, hogy eltelt 25 év?

Audrey Horne

Audrey Horne nem sok mindenben ütött az apjára
Audrey Horne nem sok mindenben ütött az apjára

Gyönyörű volt, bátor, titokzatos és kicsit őrült: állítólag az Audrey Horne-t játszó Sherilyn Fenn számára is felajánlották, hogy térjen vissza a Twin Peaks folytatásába. A sorozat eddigi legutolsó részében ugyan felrobban egy bank, aminek az ajtajához Audrey Horne pont odaláncolta magát, dehát ennél durvább baleseteket is éltek már túl sorozatszereplők.

És Audrey Horne sorsa mi lett a 25 éves szünetben?

James Hurley

James Hurley először csak félig lépett le a sorozatból, aztán teljesen
James Hurley először csak félig lépett le a sorozatból, aztán teljesen

A motoros James Hurley a sorozatot gyanúsítottként kezdi, de a nézők számára kezdettől fogva világos, hogy James nem lehetett Laura Palmer gyilkosa. A motoros sráccal nem sok minden történik a Donnával bonyolódó szerelmi szálon kívül, amíg egyszer csak úgy nem dönt, hogy elmegy Twin Peaksből. Ekkor szinte egy külön kis sorozata indul neki, amit mintha csak az idő kitöltésére találtak volna ki az írók, aztán egy pár részes kaland után még messzebb utazik, és ide már nem követi őt a történet. James Hurley azonban megígéri, hogy egyszer majd visszatér. Talán pont most, 25 év elteltével?

Visszatér-e James Hurley 25 év után?

Catherine Martell

Catherine Martell már megint kieszelt valamit
Catherine Martell már megint kieszelt valamit

Viszont ebben a nagy robbanásban a szimpatikus horgászbácsi, Pete Martell még közelebb volt a tűzhöz, mint Audrey, és azt biztosra vehetjük, hogy ő nem élte túl a dolgot, tekintve, hogy az őt alakító Jack Nance 1996-ban elhunyt. Szóval Pete már biztos nem lesz a folytatásban, de mi legyen vörös hajú, gazdag és számító, kicsit beteg humorérzékkel megáldott nejével, Catherine-nel, aki folyton áskálódott valami és/vagy valaki ellen? Vajon az idén 83 éves Piper Laurie ugyanolyan jól tudná még mindig játszani a cselszövő üzletasszonyt?

Hogyan ütötte agyon Catherine Martell az elmúlt 25 évet?