Biztos emlékeznek még Megumi Igarasira, aki egy japán művész, és azzal keltett hatalmsa felháborodást – leginkább Japánban – hogy a saját nemi szervéről 3D-kamerával készített felvétel alapján készített egy kajakot.

Sőt, a vádak szerint erre azzal gyűjtött pénzt, hogy először a nemiszervéről készített mintát némi pénzért cserébe elküldte rajongóinak, hogy azok 3D-nyomtatóval kedvükre kinyomtathassák kedvencük csúnyáját.

A 43 éves művésznőt, aki Rokudenasikó néven alkot, most a Mirror szerint most obszcén anyagok terjesztésével vádolják. Japánban ugyanis elég szigorúak a törvények ezzel kapcsolatban, és nem lehet csak úgy meztelen testrészeket mutogatni, nemhogy 3D-ben, kajak formájában.

Megumi Igarasira tagadja a vádakat, miszerint pénzt kapott rajongóitól a 3D puncikért cserébe, és ügyvédje is biztos benne, hogy védence nem kerül börtönbe, hisz ez az egész csak művészet.

De ha a bíróság szerint nem az, akkor Igarasit két évre börtönbe küldhetik, illetve kifizettetnek vele még 2,5 millió jent, vagyis majdnem 6 millió forintot is.