A The Debrief magazin összeszedte, mik azok az általános hibák, amiket férfiak és nők egyaránt elkövetnek szextingelés, azaz szexuális tartalmú üzenetek küldése közben – a jótanácsok a WhatsApp alkalmazáshoz készültek, de nagy általánosságban bármilyen szexcsetre érvényesek. A jótanácsok közt az is szerepel, hogy semmiképp ne cseteljünk egymással két szálon, és az is, hogy részegen inkább hanyagoljuk a szexi szövegeket. 

Részegen inkább ne

Az ittas csetelgetés a szexről nem biztos, hogy mámorító szexszel végződik majd. Jó eséllyel nem bántják meg egymást, a legjobb esetben pedig csak félregépelt elütésekkel teli, értelmezhetetlen üzenetet kap a partner. Rosszabb esetben valami olyasmit küldhet el üzenetben, amit nagyon nem kellene – elszólja magát, vagy épp a szeretőjével keveri össze, bármi megtörténhet.  A legjobb megoldás erre az, ha számkódokkal lezárja a telefonját, részegen nehezebben juthat hozzá a csetprogramokhoz. Különbenis, részegen a legfontosabb, hogy miharamabb sajtburgerhez jusson, és hogy valahogy hazatámolyogjon, nem ez a legmegfelelőbb pillanat a szexuális izgalom gerjesztésére.

A direkt vicceskedést inkább hagyja el

A sextingelés közben azokat a vicceket, amiket a haverokkal megenged magának, a kiszemelt partnernek inkább ne írja le. Egyrészt azért, mert leírva sok tréfa hangzik máshogy, mint szóban, és sokszor nem pozitívan, hanem negatívan. Arra is jó ügyelni, hogy az üzenetekről kapott értesítéseket ne lássa bárki a telefonon, például az arra járó kollégák, akik trollkodásból még képesek, és válaszolnak a szenvedélyes üzenetekre. 

Több szálon ne cseteljen 

Sokan képesek arra, hogy egyszerre két szálon folytassanak egy csetelést, sms-ezést, de ez egyrészt zavaró, másrészt megtöri a szextingelést. Például, ha arról csetelnek, hogy mi legyen a vacsora, és ki mit vegyen, nem biztos, hogy jó ötlet egy másik szálon arról csetelni, ki mit csinálna a másikkal éppen. Az sem ajánlott, hogy egyszerre több emberrel szexcseteljen bárki is, mindenkire egyszerre nem lehet figyelni, ráadásul a nagy izgalomban még olyasmit ír valaki másnak, amit nem neki szánt. Ez pedig a nagyon amatőrökre jellemző csak. 

Arra mindenképp felhívjuk a figyelmet, hogy bár a szextingelés ártatlannak tűnik, van, hogy horrorrá változik, és később komoly problémákat okozhat