Száz nő, és az ő melleik címen indított egy programot Laura Dodsworth fotós a Kickstareren, azzal a céllal, hogy megmutassa, mennyivel több is egy női mell pusztán egy testrésznél – de ez csak egy része mindannak, amit tervezett. A Kickstarteren mások támogatásával összegyűlt a szükséges összeg, aminek köszönhetően a könyv április végén el is készült, május második hetétől bárki megvásárolhatja. Ausztráliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Kanadában is kapható lesz a Bare Reality című könyv. 

Az ötletre összesen 907 ember adományozott pénzt, 31 891 angol font, azaz 13 143 596 Ft gyűlt össze. Az ötletből végül album, ebook, képeslap és még egy kiállítás is lesz, ez utóbbi Angliában, a The Canvasban lesz látható június 5-től 11-ig. 

A Bare Reality, azaz a Csupasz Valóság könyvben és kiállításon résztvevő száz nő retusálatlanul mutatja meg a testét. A száz nő az életük intim pontjairól beszélt a fotósnak, hogy hogyan nőttek fel, milyen a szexualitásuk, beszélnek az anyaságról, a szoptatásról, a kapcsolataikról, a testképükről, a rákról és az öregedésről. 19  éves kortól 101 éves korig, mindenféle foglalkozásúak: buddhista papnő és börleszktáncosnő is akad köztük.

Mindezzel a portréfotós célja az, hogy mindenki, aki látja, elgondolkodjon azon, hogyan is érez a saját testével kapcsolatban. Vagy hogy azok a nők, akik az életében vannak, hogyan is érezhetnek a saját testükkel kapcsolatban.

A könyv adományokból jött össze, és egy mellrákalapítványt támogat, minden eladott könyv után egy fonttal a Breast Cancer UK mellrákalapítványt támogatják a vásárlók. A mellrákalapítvány elkötelezett a prevencióban, felhívják a figyelmet a brit lakosságot érő rákkeltő és veszélyes vegyi anyagokra, amik kapcsolódnak a betegséghez.