Vajon mit jelent az, ha azt mondjuk, lefeküdtünk, szexeltünk valakivel? Vannak, akiknél ez egyet jelent azzal, hogy minden volt a terítéken,  análszex is például, de összességében sokan értenek mást ezalatt.

A jog szerint szexuális érintkezés az, ha behatolás történt, de a hétköznapokban ez egész mást is jelenthet. Az Ubessey 2014-es szexuális felmérése jól példázza a témát, az online kérdőívek alapján készült kutatásban a résztvevők 79%-a a behatolást érti a szexelés kifejezés alatt. A 49%-ának az a szex, hogy análszex (is) volt, 35% az orálszexre voksolt, 21% a kézimunkázást is ide sorolja, és 7% szerint ha orgazmusa volt valakinek, az már szexelés. A kaliforniai felmérésben 1128 férfi és nő vett részt, a kérdőív 12 napig volt elréhető az interneten.

Hogy kinek mi a szex, egyénenként változik, az előjátéktól akár a keményebb szexig bármi szóba jöhet. A fogalom alatt sokan mást értenek, így ha valaki bővebb részletekre kíváncsi, ki mit ért szexelés alatt, érdemes rákérdezni. A szűk környezetünkben (tíz embert kérdeztünk meg) feltett kérdésre a legtöbben pontosan azt a választ adták, amit a felmérés is mutat: amikor behatolás történt, az a szexelés, az előjáték, a nyalás, a szopás, az előjáték, nem szex. Az egyik válaszadó pedig egész máshogy látja, ha az előjátékban valaki, vagy mindkét fél elélvez, azt ő már szexelésnek hívja.

Mit ért szexelés alatt?