Azt a következtetést szűrtük le a Velvet stábjának idei eurovíziós látogatásából, hogy az szurkol jól, aki rendesen beöltözik, de nem veszi se önmagát, se a versenyt túl komolyan. Reméljük, akik helytelenül szoktak szurkolni akár dalversenyeken, akár labdarúgó-mérkőzéseken, azok nagyon figyelmesen áttekintik most az alábbiakat, de bízunk benne, hogy a többiek is jól fognak szórakozni. A ma aktuális heti trendben az Eurovízión szurkoló közönség legmenőbb egyéniségeit mutatjuk.

Nagy-Britannia: hölgyek

A Velvet stábja britekkel találkozott a legtöbbször, úgyhogy őket nemek szerint kettészedtük. Nem is véletlen, hogy ők tűntek ki a leginkább, náluk ugyanis hatalmas hagyománya van a beöltözködésnek. A képen látható hölgy Geri Halliwell után szabadon egy zászlós miniruhát vett az Eurovízióra, csak vett rá egy bőrkabátot is, nyilván a hűvös miatt (bár igazából az angolokat a levegő hőmérséklete nem gyakran szokta befolyásolni, amikor eldöntik, hogy mit vegyenek fel). Honfitársnőjének nemzeti színű kiskalapja, sálja és szoknyája van, klikkelje a képre, ha rendesen meg szeretné őket nézni!

Nagy-Britannia: urak

A nyári fesztiválokon borzasztó irritáló tud lenni, hogy egy csomóan zászlóval járnak-kelnek, illetve lobogóval állnak be az ember elé koncert közben. (Különösen a Szigeten dívik ez már évek óta valamilyen rejtélyes okból.) (Kit érdekel, hogy ki honnan jött, amikor az ember a Szigeten bulizik?) (Vagy azt hiszik a Prodigy/Faithless-koncerten, hogy meccsen vannak, azért visznek magukkal zászlót?) (Érthetetlen.) Megvan a zászlózásnak a maga helye: például az Eurovízió.

Ez a két brit férfi is vitt magával lobogót, ahogy kell, plusz egyikük nemzetiszínű kertésznadrágban van, a másiknak meg a zakója-nadrágja Union Jack-mintás, plusz a szemüvege. A nyakba akasztott táska és a cipők kicsit kilógnak a szettből, de mi ezt megbocsátjuk, mert elvből nagyvonalúak vagyunk azokkal, akik helyesen szurkolnak, és szigorúak azokkal, akik helytelenül.

Dánia

A középső férfi pont eltakarja a zászló függőleges csíkját, és így először osztráknak néztük ezt a triumvirátust. De nem, ez a dán zászló, az arcukra is dán zászló van festve, a kalapjukba is dán zászlócskák vannak tűzve, sőt, ami rajtuk van, arról a Gugliból úgy tudjuk, hogy igazából a dán népviselet is valami ilyesmi. Ugye, hogy jól tették a dánok, hogy népviseletben mentek szurkolni? Talán nálunk is be kéne vezetni a népviseletben szurkolást. Vagy mégse? Hmm.

Németország

Látják, a németek milyen szőrmentén öltöztek csak be? Így nem csoda, hogy országuk egyetlen pontot sem kapott a döntőben, még mi is megvertük őket! A zászlómennyiség kifejezetten dicséretes, de a tízfős társaságból kilencen maximum egy-egy nemzetiszínű sálat/nyakláncot és/vagy kalapot vettek fel, ami nem sok. Még szerencse, hogy köztük van a bal szélső férfi, akinek legalább az esőkabátja multifunkciós, mert egyben jelmez is: a németek egyszerűen lelkileg képtelenek teljesen beáldozni a praktikumot a humor oltárán.

Szintén jó pont, hogy többen egy-egy fekete-piros-sárga pillangót festettek az arcukra, az pedig mindent elmond az Eurovízió szellemiségéről, hogy a német kemény mag egy másodállásban Svédországnak drukkoló személyt is simán a keblére ölel. Na szóval van mit tanulni tőlük.

Hollandia

A hollandoknak viszonylag könnyű, mert minden, ami narancssárga, az rögtön nemzetiszínű nekik. A képen látható férfinak csak az inge fekete és a zoknija fehér, minden egyebe narancsszínű, még a cipője is. Haverjai szemlátomást nem tudták még eldönteni, hogy kinek drukkoljanak, amit nem is csodálunk annak fényében, hogy Hollandia be se tudott jutni a döntőbe abból az elődöntőből, ahonnan még Boggie altatódala is továbbjutott.

Franciaország

Kik szurkoltak a leghelyesebben?

És két francia férfival zárjuk ezt a heti trendet, akik vették a fáradságot és szereztek valahonnan egy pár, egymáshoz passzoló, a hetvenes években divatos fazonra igazított, nemzetiszínű öltönyt. Lehet, hogy már évek, sőt évtizedek óta ebben a szettben járnak Eurovízióra, de akkor is gratulálunk nekik, mert belegondolni is elképesztő, milyen kényelmetlen lehet, hogy az egész estét úgy kell tölteniük, hogy a magasabbik férfinak az alacsonyabbik balján kell állnia, különben nem illenek össze a csíkok a két öltönyön!

Ha már egy ilyen szellemi és fizikai igénybevétellel járó jelmezt bevállaltak, nem értjük, az alacsonyabbik férfi miért nem túrt elő valahonnan egy kék cipőt, hogy tényleg tökéletes legyen a színösszhatás, de mint mondtuk, a helyesen szurkolókkal nem leszünk szigorúak.

Sőt, ha tudnánk, mindegyikükre szavaznánk egyet a szavazógépen! De egy tisztességes versenyben nincs ilyen, csak egy győztes lehet, és hála Istennek ebben a cikkben nincsenek itt a svédek, hogy már megint ők nyerjenek, szóval klikkeljen bátran a kedvencére, de csak egyszer!